Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

AtriaMove guanya el primer premi de Smart Mobility Challenge

  • 20 de juny de 2022
AtriaMove guanya el primer premi de Smart Mobility Challenge

El passat 16 de juny va tindre lloc la sessió final del concurs d'emprenedoria en mobilitat sostenible i ciutats intel·ligents Smart Mobility Challenge, organitzat per la Universitat de València i Ford Fund, en la qual els equips finalistes van exposar les seues idees de negoci i es van entregar 22.500 € en premis als equips guanyadors. El projecte guanyador del primer premi, dotat amb 12.500 €, va ser AtriaMove, un servei de certificació per al reciclatge i venda de patinets elèctrics de segona mà. AtriaMove és una startup formada per Miguel Ángel Romero i Darío Martínez, alumnes del grau d'enginyeria telemàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València.

Els quatre equips finalistes de la segona edició de Ford Fund Smart Mobility Challenge van exposar els seus projectes de negoci en l'àmbit de la mobilitat sostenible davant una comissió d'avaluació formada per Rosa Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València; Debbie Chennells, directora de Ford Fund Europe; Eva Mocholí, responsable de comunicació de Ford España; i Lola Garzón, vicedegana d'Emprenedoria i Relacions amb l'empresa de la Facultat d’Economia. A més, l'acte de lliurament de premis va ser presidit per la rectora magnífica de la Universitat de València, M. Victoria Mestre.

L'equip finalista del concurs va ser Stop Trash, un servei de reciclatge de plàstics que permet obtindre recompenses en el transport públic, amb l'objectiu de fomentar l'ús d'aquest últim i incidir en la necessitat de reciclar. Aquest projecte va ser presentat per Claudia Bahilo, Nicholas William Hyde i Pierre Ferreira do Prado, estudiants de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València.

Ford Fund Smart Mobility Challenge entregava, així mateix, un segon i tercer premi de 5.000 € cadascun. En aquest cas, el tercer premi va ser per a TAXIme, una aplicació mòbil per a compartir taxi desenvolupada per Lucía García i Guillermo Tronch, alumnat de la Facultat d’Economia i la Facultat de Dret. Per part seua, el segon premi va recaure en Unimov, una app pensada perquè l'alumnat universitari puga compartir vehicle i contribuir així a una mobilitat més sostenible i ambientalment responsable. Aquest projecte compta com a responsables amb Laura Barber, Laura Iranzo, Rocío Delgado i Carla Soler, alumnes de la Facultat d’Economia i la Facultat de Dret.

Finalment, el projecte guanyador del primer premi, dotat amb 12.500 €, va ser AtriaMove, un servei de certificació per al reciclatge i venda de patinets elèctrics de segona mà. AtriaMove és una startup formada per Miguel Ángel Romero i Darío Martínez, alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València.

Com el braç filantròpic de Ford Motor Company, la missió de Ford Fund és enfortir comunitats i ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones. Treballant al costat de concessionaris i socis sense fins de lucre en 50 països, Ford Fund dona accés a oportunitats i recursos que ajuden a les persones aconseguir el seu màxim potencial. Establit en 1949, Ford Fund ha invertit més de 2.000 milions de dòlars en programes que donen suport a l'educació, fomenten la conducció segura, enriqueixen la vida comunitària i promouen el voluntariat dels seus empleats. Per a més informació, es pot visitar la seua pàgina web o seguir els seus perfils en Facebook i Twitter. A Europa, Ford Motor Company Fund treballa amb GlobalGiving, que connecta organitzacions sense ànim de lucre, donants i empreses de tot el món per a accelerar canvis liderats per la comunitat. Ajuda a les organitzacions a accedir a finançament, eines, formació i el suport que necessiten per a servir a les seues comunitats. Des de 2002, la comunitat GlobalGiving ha recaptat prop de 500 milions de dòlars de més d'un milió de donants per a quasi 27.000 projectes en més de 170 països. Cadascuna de les organitzacions de GlobalGiving ha sigut auditada i s'ha compromés a proporcionar als donants actualitzacions regulars sobre com les seues donacions s'han posat en funcionament. Per a saber més es pot visitar globalgiving.org.

Imatges: