Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

L'AVI concedeix al grup MATS el projecte BIOFAST

  • 19 de desembre de 2022
L'AVI concedeix al grup MATS el projecte BIOFAST

El projecte perseguirà el desenvolupament d'estratègies que acceleren la biodegradació de bioplàstics al mig compost.

L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha aprovat la concessió del Projecte Estratègic en Cooperació BIOFAST (INNEST/2022/295), al grup de Tecnologia de Materials i Sostenibilitat (MATS) del Departament d'Enginyeria Química de l'Escola Tècnica   Superior   d'Enginyeria   de   la   Universitat   de   València. Així doncs, la UV participarà en el projecte mencionat finançat per l’AVI.

Així doncs, el seu objectiu principal és desenvolupar un protocol que accelere la biodegradació dels bioplàstics al final de la seua vida útil en un entorn de compostatge industrial. Per a això, es treballarà en la millora del substrat de degradació i en l'aplicació
 
de pretractaments que afeblisquen l'estructura d'aquests materials i afavorisquen així la biodegradació. El projecte comptarà amb la col·laboració de l'Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) i  de  l'empresa  valenciana  de  base  tecnològica Prevalgui Biopolymers.

En conjunt, els resultats d'aquesta iniciativa seran la llavor per a treballar en l'escalat dels processos proposats a entorns reals de compostatge. I la reducció dels temps de biodegradació dels bioplàstics en les plantes de compostatge generarà importants impactes econòmics i ambientals en la societat, d'acord amb les directrius que marca l'economia    circular.

En definitiva, es tracta d'una acció cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027 amb l'objectiu de "promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una recerca de qualitat", l'ajuda concedida de la qual ascendeix a la quantitat de 158.843,24 euros per a una durada de tres anys.