Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

David Atienza Carbonell, estudiant de l'ETSE-UV, va rebre el tercer premi del Concurs Ford Fund Smart Mobility Challenge, junt al seu equip de la UV

  • 17 de maig de 2023
David Atienza Carbonell, estudiant de l'ETSE-UV, va rebre el tercer premi del Concurs Ford Fund Smart Mobility Challenge, junt al seu equip de la UV

El passat 12 de maig va tenir lloc el lliurament de premis als equips guanyadors del concurs #SmartMobilityChallenge.

Divendres passat, 12 de maig, va tenir lloc el lliurament de premis als equips guanyadors del concurs als #SmartMobilityChallenge, que han organitzat Ford Fund i la Universitat de València, a la sala de Juntes de l'edifici de Rectorat de la Universitat de València. I David Atienza Carbonell, estudiant de l'ETSE-UV, va rebre el tercer premi del Concurs Ford Fund Smart Mobility Challente amb el seu projecte "BikeSafeDirect", al costat del seu equip amb altres estudiants de la UV.

L'acte, presidit per la vicerectora de la Universitat de València, Rosa Mª Donat Beneito, ha comptat així mateix amb la presència Debbie Chennells, directora de Ford Fund Europe; Eva Mocholí, responsable de Comunicació de Ford Fund España, i Lola Garzón Benítez, responsable acadèmica de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén).

L'objectiu era seleccionar les tres millors propostes d'entre les sis que van resultar finalistes, aportades pels equips integrats per estudiants de la Universitat de València, en l'àmbit de la mobilitat intel·ligent i sostenible en l'avaluació prèvia. Ford Fund se centra en proporcionar accés als serveis essencials, a una educació per a les oportunitats futures de treball i emprenedoria dirigides a comunitats amb pocs recursos i poca representació. Els consorcis i programes de Ford Fund tenen un impacte significatiu a través de la concessió de subvencions, els Centres de Recursos i Participació de Ford i del voluntariat dels empleats.

El primer premi del #SmartMobilityChallenge ha recaigut en el projecte MIA, una empresa emergent amb la finalitat social de desenvolupar el primer dispositiu que millora la condició de pacients amb Parkinson i, en concret, amb el símptoma congelació de la marxa. Aquest equip rebrà una ajuda de 12.500 € per a poder desenvolupar la seua idea de negoci en un projecte empresarial real.

A més, el concurs ha reconegut altres dos equips finalistes que rebran una ajuda de 5.000 € cadascun; un que promou pràctiques sostenibles entre estudiants internacionals, i un altre que desenvolupa solucions per a millorar els vehicles de mobilitat personal en zones urbanes a partir de sistemes de trànsit intel·ligents i anàlisi de dades.

Per a més informació: fordfund.org , FordFund en FacebookInstagram y Twitter y www.globalgiving.org.