Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Enrique Solano arriba a l’ETSE-UV amb la xarrada ‘Avantatges de NISQ amb els ordinadors quàntics’

  • 28 de juny de 2022
Enrique Solano arriba a l’ETSE-UV amb la xarrada ‘Avantatges de NISQ amb els ordinadors quàntics’

El professor Enrique Solano de Kipu Quàntum acudirà a l’ETSE-UV per a donar la xarra ‘Avantatges de NISQ amb els ordinadors quàntics’. Aquesta es realitzarà el 14 de juliol a les 10:00h a la sala 3.3.1 (Departament d'Enginyeria Electrònica).

Solano introduirà els fonaments de la computació quàntica i descriurà les principals característiques de la computació quàntica digitalitzada-contra-diabàtica (DCQC) i la computació quàntica digital-analògica (DAQC). A continuació, el físic explicarà com s'adapten a les principals arquitectures de maquinari, amb l'objectiu d'obtindre avantatges quàntics amb dispositius quàntics d'escala intermèdia sorollosa (NISQ) en ions atrapats, circuits superconductors, àtoms neutres i sistemes sistemes fotònics. Finalment, parlarà del potencial de les noves tecnologies interdisciplinàries, com és el cas de la computació quàntica neuromórfica (NeuroQC) i les xarxes cerebrals quàntiques (QBraiNs).


Solano és fundador de Kipu Quàntum, una startup que dissenya productes de productes de computació quàntica per a aplicacions industrials amb l'objectiu d'aconseguir un avantatge quàntic útil. Com a físic, ha viscut i treballat al Perú, França, el Brasil, Alemanya, la Xina i Espanya, ocupant diversos llocs de lideratge en institucions acadèmiques. Així mateix, Solano explora constantment idees i iniciatives interdisciplinàries que fusionen les arts, la ciència la ciència, la tecnologia i l'esperit empresarial. A més dels seus treballs pioners en de la informàtica quàntica i les tecnologies quàntiques, el físic desenvolupa els nous conceptes d'Art Quàntic, Xarxes Cerebrals Quàntiques i el Metavers Quàntic.