Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València participa en la primera Olimpíada Nacional de Telecomunicació

  • 30 de gener de 2023
L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València participa en la primera Olimpíada Nacional de Telecomunicació

Aquesta competició té l'objectiu de despertar vocacions científic-tecnològiques entre estudiants preuniversitaris a través de reptes vinculats als ODS.

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV), participa en la primera Olimpíada Nacional de Telecomunicació, que s'organitza des de les universitats valencianes, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació (COITT) i l'Associació Espanyola de Graduats & Enginyers Tècnics de Telecomunicació (AEGITT), perquè la iniciativa compta amb el suport de més d'una vintena d'escoles universitàries com a patrocinadores i col·laboradores.

Respecte a la prova, hi ha dues modalitats de participació: individual i col·lectiva. La individual es basa en una prova d'enginy i coneixements, i la col·lectiva en un projecte basat en Arduino. Així doncs, la competició es realitzarà per equips, entre alumnat de 3r i 4t d'ESO i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, i en modalitat individual, per a estudiants de Batxillerat.

En conjunt, la competició servirà per a potenciar capacitats com la creativitat i la resolució de problemes, treballar competències STEM des d'un enfocament interdisciplinari, i posar en pràctica habilitats com el treball en equip, el lideratge, l'adaptabilitat, el maneig de tasques múltiples i el desig d'aprendre. Així mateix, els/as participants hauran de resoldre problemes i desenvolupar projectes que relacionen les telecomunicacions amb els objectius de desenvolupament sostenible (Agenda 2030).

Des de la ETSE-UV, situada al Campus de Burjassot-Paterna, us animem a participar amb nosaltres. A més, recordem que en aquesta escola pots estudiar els graus d'Enginyeria Informàtica, Enginyeria Multimèdia, Enginyeria Telemàtica, Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions, Enginyeria Electrònica Industrial, Enginyeria Química i Ciència de Dades, amb segells de qualitat internacional. I enguany oferim els dobles graus de Matemàtiques-Telemàtica, Matemàtiques-Informàtica i Química-Enginyeria Química. Aquests dobles graus tenen una gran demanda per les empreses i ofereixen una excel·lent sortida professional.

Per a aquells interessats en aquesta nova competició, podeu trobar tota la informació en: http://www.olimpiadasteleco.com/, i bases en: www.olimpiadasteleco.com/bases

Període d'inscripció

La "I Olimpíada Nacional de Telecomunicacions: resolent reptes de la societat", amb el propòsit de donar a conéixer el món de l'enginyeria, fomentar el coneixement dels camps de la vida en els quals són presents les telecomunicacions, i com aquestes ens ajuden en el nostre dia a dia, ajuda a la joventut a descobrir, conéixer i valorar la contribució de la ciència i la tecnologia en les nostres vides. Així, el període d'inscripció es mantindrà obert fins al pròxim 5 de febrer.