Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

L'ETSE-UV acull al doctorant mexicà en Intel·ligència Artificial David Martínez Galícia

  • 4 d’octubre de 2023
L'ETSE-UV acull al doctorant mexicà en Intel·ligència Artificial David Martínez Galícia

El jove investigador ve de la Universitat de Veracruzana (Mèxic) en el seu últim any de doctorat.

David Martínez Galícia és Enginyer en mecatrònica amb experiència en xarxes de computadores, tecnologies de la informació i ofimàtica. Actualment estudia un doctorat en Intel·ligència Artifical en la Universitat de Veracruzana i es troba ja en el seu últim any. Per això, ha vingut específicament a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, amb la condició de realitzar una estada de recerca i dur a terme activitats relacionades amb la seua tesi doctoral al costat d'altres estudiants de l'escola.
 

Es tracta d'una oportunitat d'intercanvi única gràcies al fet que la Universitat de València i la Universitat de Veracruzana han renovat un conveni marc que permet la col·laboració d'investigadors entre totes dues universitats. A això se suma un altre acord existent entre l'ETSE-UV i l'Institut de Recerques en Intel·ligència Artifical IIIA, on va néixer el primer programa de Meatría en Intel·ligència Artificial a Mèxic. Ara investigadors de tots dos llocs poden desenvolupar temes i col·laborar entre si.
 

David Martínez ha posat èmfasi en el fet que el món acadèmic i de recerca de camps presenta molts reptes, ja que requereix recerca nova i sobretot atractiva per a la societat i l'àmbit en el qual et desemboliques. Així mateix, l'investigador internacional ha subratllat que ell s'encarrega d'estudiar en profunditat l'aprenentatge automàtic, una branca de la IA a través de la qual analitza l'impacte del "soroll", que comporta errors en les dades, i de quina forma solucionar-lo per a millorar la qualitat de vida humana i resoldre problemes a través de la fabricació de dispositius electrònics.