Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

L'ETSE-UV participa en la reunió de constitució de la Xarxa de preincubadores de la Universitat de València

  • 15 de maig de 2023
L'ETSE-UV participa en la reunió de constitució de la Xarxa de preincubadores de la Universitat de València

El vicerectorat d'Innovació i Transferència reunió, el passat 20 d'abril, als degans i responsables dels 11 de 19 centres fundadores de la Xarxa de preincubadores de la Universitat de València.

La Xarxa de preincubadores de la Universitat de València és un projecte col·laboratiu institucional per a avançar en la consecució dels objectius que es promouen des del Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València per a difondre l'esperit emprenedor entre els estudiants de totes les branques de coneixement: Educació, Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques i Enginyeries.

Així doncs, l'Edifici del Rectorat de la Universitat de València ha acollit a representants dels centres fundadors de la xarxa en una reunió que es va celebrar el passat 20 d'abril de 2023. Durant l'acte, es van signar acords en tots els punts de l'ordre del dia i es van exposar moltes propostes per a impulsar la Xarxa de preincubadores de la Universitat de València.

A més, l'acolliment de la convocatòria per part dels equips directius ha estat molt bona, perquè han participat 11 dels 19 centres de la UV, entre ells l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, la Facultat de Ciències Biològiques, la Facultat de Farmàcia, la Facultat de Física i la Facultat de Química, al campus de Burjassot (Paterna). També la de Filologia, Fisioteràpia, Geografia i Història i la Facultat de Medicina i Odontologia al campus de Blasco Ibáñez. I en última instància les Facultats d'Economia i Dret, al campus de Tarongers.

Cal assenyalar que els centres participants en el programa IMPULSA agrupen el 71% dels estudiants de grau de la Universitat.

A l'efecte del programa, les preincubadores d'emprenedoria es conceben com a espais dedicats a l'assessorament, mentoria, formació i a altres activitats complementàries que es determinen necessàries per a impulsar els projectes emprenedors promoguts per als estudiants del seu centre i en el marc de la incubadora universitària UVemprén StartUP, que proporciona serveis d'assessorament i formació dirigits a les startups dels estudiants de la Universitat per a atendre l'etapa inicial de concepció del negoci i contribuir a la creació d'empreses.

Rosa Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència, assenyala que "hem fet un pas important en l'acompanyament dels estudiants en l'àrdua tasca de l'emprenedoria. Estar al seu costat quan tenen una idea i pertanyen a la comunitat universitària, forma part de la política d'emprenedoria que des de la UV volem implementar".

Per a aconseguir aquest objectiu des del vicerectorat es planteja el programa IMPULSA amb el que es vol contribuir a consolidar les preincubadores dels centres de la universitat amb un pla d'actuació amb tres etapes:

La primera etapa és la de "Creació de la preincubadora", la segona "l'Enfortiment de la preincubadora" i la tercera fase de "Consolidació".