Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Girls4STEM organitza un Taller d'Introducció a Wikipedia per a Júniors

  • 18 de maig de 2022
Girls4STEM organitza un Taller d'Introducció a Wikipedia per a Júniors

València, 17/05/2022. – Girls4STEM realitzarà una activitat de editatona o marató d'edició amb perspectiva de gènere en la qual els participants s'ajuntaran amb l'objectiu de crear contingut nou o millorar l'existent en Wikipedia, l'enciclopèdia lliure. El taller serà el dijous 19 de maig a les 11:30h en l’ETSE-UV.

L'activitat consistirà en un Taller d'Introducció a la Wikipedia per a Júniors en la qual es farà una xicoteta introducció sobre què és i com es fa Wikipedia. Així mateix, es donaran les claus per a editar Wikipedia i s'esmentarà la importància de tancar la bretxa de gènere en l'enciclopèdia lliure.

El Taller estarà guiat per la coordinadora de l'activitat Isabel Zapico, que és editora activa de la Wikipedia en espanyol i membre de Wikiesfera Grup d’Usuaris a Madrid, col·laborant en la creació, traducció i millora d'articles en els quals incorpora la perspectiva de gènere. En el seu compromís amb la identificació i reparació de les bretxes en Wikipedia, Zapico ha participat i coordinat diverses activitats i editatonas, des de les quals contribueix a crear contingut lliure que visibilitze a dones rellevants així com a perfils de grups minoritaris o discriminats. A més, posa el focus a augmentar el nombre d'editores actives de Wikipedia per a incorporar més veus diverses en la narració de la història.

Des de finals de 2021, Isabel col·labora amb la Fundació Wikimedia com a ambaixadora de la comunitat en espanyol.

Imatges: