Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

IDAL presenta una eina de visualització d'estudis ecocardiogràfics per a l'Hospital La Fe

  • 24 de febrer de 2022
IDAL presenta una eina de visualització d'estudis ecocardiogràfics per a l'Hospital La Fe

VALÈNCIA, 24/02/2022. – Juan José Garcés, Joan Vila i Rafael Magdalena de Intelligent Data Analysis Laboratory (IDAL) de l’ETSE-UV han desenvolupat al costat de Jaume Agüero del Departament de Ecocardiografía de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València una eina denominada CardioBoard per a la visualització longitudinal dels estudis ecocardiogràfics. Els membres de IDAL i el cardiòleg de la Fe presentaran l'eina en un pòster a principis de març dins del congrés de l'Associació Valenciana d'Informàtica Sanitària (AVISA).

El sistema CardioBoard és una eina de visualització massiva de dades ecocardiogràfics generats amb el sistema ISCV Xcelera de Phillips. Aquesta eina mostra de manera integrada i visual les dades corresponents als estudis informats de cada pacient. El sistema el fa presentant la informació des d'una aproximació de vista general per a tindre una visió de conjunt al llarg del temps i troballes més significatives fins a un nivell de detall de mesures. La presentació de la informació inclou gràfics d'evolució temporal i diverses formes interactives.

CardioBoard està dissenyat per a treballar amb els codis i mesures generats pel sistema ISCV amb el qual treballa l'equip mèdic de Ecocardiografia a l'Hospital La Fe. És per això que la seua col·laboració en la iniciativa és fonamental. L'eina és independent, però està connectada amb el sistema ISCV, per la qual cosa quan l'especialista clínic genera un informe d'un estudi ecocardiogràfic i el guarda en el sistema ISCV, es transmet de manera automàtica a través de missatgeria HL7 a l'eina, on s'emmagatzema la informació rellevant en un format propi.

El sistema està implementat com una aplicació web accessible solo des de la xarxa local hospitalària amb autenticació d'usuari. L'eina és configurable de manera que permet la interacció a diferents nivells: quantitat d'informes a mostrar, ordre en què es mostren, filtrat per diversos criteris, etc. El resultat final és una eina visual i àgil que facilita la tasca dels professionals mèdics involucrats, mostrant de manera integral l'evolució d'un pacient en totes les proves ecocardiogràfiques realitzades.