Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

En marxa els Tallers d'Enginyeria i Ciència de Dades de l'ETSE-UV: del 16 al 20 de gener de 2023

  • 16 de gener de 2023
En marxa els Tallers d'Enginyeria i Ciència de Dades de l'ETSE-UV: del 16 al 20 de gener de 2023

Al voltant de 1100 estudiants de batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Superior realitzarà l'activitat amb el seu grup, el dia assignat, de 9.30 a 13.30 hores.

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) desenvolupa, com fa des de fa vuit anys, un conjunt de tallers en els quals gairebé mil tres-cents estudiants principalment de batxillerat, i també alguns de cicles formatius, realitzaran pràctiques en els laboratoris adaptades al seu nivell educatiu, tenint a més ocasió de conéixer els estudis i les instal·lacions d'aquesta Escola situada al campus de Burjassot de la Universitat de València.

Així mateix, un any més, aquesta sèrie de tallers i activitats tenen l'objectiu, d'una banda, de dur a terme un treball coordinat entre un grup de professors d'ensenyament secundari i d'Universitat. I, d'altra banda, de motivar als estudiants de secundària cap al treball experimental i l'enginyeria, introduint els mètodes i tècniques de l'enginyeria informàtica i les tecnologies multimèdia. En conjunt, aquests són els tallers d’Enginyeria i Ciència de Dades de l'ETSE-UV; 12 tallers en total, 4 per àrea temàtica.

Així doncs, durant aquesta setmana, del 16 al 20 de gener de 2023, al voltant de 1100 alumnes, amb els seus grups corresponents, vindrà el dia que li ha estat assignat per l'organització, de 9.30 a 13.30 hores. I els participants protagonistes, com s'ha esmentat, seran estudiants de tecnologia, informàtica, tecnologia industrial o física i química de 1r i 2n de Batxillerat i de Cicle Formatiu de Grau Superior de la Comunitat Valenciana, acompanyats dels coordinadors de l'activitat Ángel Robles i Julio Martos.

Contingut dels tallers

A més, entre els continguts de la iniciativa acadèmica, es duran a terme les següents activitats; en els camps d'informàtica i multimèdia realitzaran tallers de gestió de portals web, de desenvolupament de videojocs, de realitat augmentada, així com d'introducció a la programació de dispositius mòbils amb app inventor. En els tallers d'electrònica industrial i de telecomunicacions, els i les estudiants podran practicar la robòtica amb Llec Mindstorms, la generació d'efectes d'àudio digital en temps real, la instrumentació i mesura amb diversos sensors, la telefonia i veu IP, o conéixer els fonaments de les energies renovables. Per part seua, en els tallers de tecnologia química i processos industrials els i les estudiants fabricaran un gel de bany o treballaran les operacions de separació de la indústria obtenint olis essencials, i ciència de dades.

Enllaç a l’explicació completa de cadascun dels tallers: https://links.uv.es/sXKcac1