Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

La professora Emilia López Iñesta rep el premi Marc Esteva Vivanco a la millor tesi doctoral en Intel·ligència Artificial

  • 6 de novembre de 2018

La Dra. Emilia López Iñesta ha estat la primera dona en rebre el Premi Marc Esteva Vivanco a la millor tesi doctoral en Intel•ligència Artificial pel seu treball doctoral desenvolupat al Departament d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV). Actualment, Emilia és professora del Departament de Didàctica de la Matemàtica de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

La tesi doctoral va rebre la qualificació d’Excel·lent Cum Laude, té Menció Internacional i va ser dirigida pels professors Miguel Arevalillo Herráez i Francisco Grimaldo Moreno al programa de doctorat “Tecnologies de la Informació, Comunicacions i Computació”.

El seu treball titulat “Aprenentatge de similituds entre parells d'objectes mitjançant classificació supervisada” ha sigut avaluat en funció de la seua qualitat i rellevància de la investigació i ha rebut aquest guardó atorgat per l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial durant la celebració del XXI Congrés Internacional en Intel·ligència Artificial en octubre de 2018.

La tesi proposa un mètode que, mitjançant tècniques d’aprenentatge máquina, proporciona un rànquing de parells d'objectes basat en la seua similitud que es pot emprar per a recuperar informació en buscadors d’Internet o en aplicacions com ara Spotify, Youtube o sistemes de recomanació com els que utilitzen les plataformes Amazon o Netflix.

El document de la tesi es pot consultar al repositori Roderic de la Universitat de València: http://roderic.uv.es/handle/10550/61001

Imatges: