Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Xarrada 'Activitats i funcions cerebrals: una aproximació matemàtica' pel Dr. Wael El-Deredy

  • 2 de desembre de 2022
Xarrada Activitats i funcions cerebrals: una aproximació matemàtica pel Dr. Wael El-Deredy.

El pròxim 13 de desembre, el Dr. Wael El-Deredy, investigador de la Universitat de Valparaíso (Xile), expert en Neurocomputació, donarà una xarrada sobre aproximacions matemàtiques a les activitats i funcions cerebrals, a la qual esteu cordialment convidats.

Data i hora:

13 de desembre, a les 10.00

 

Lloc:

Sala 3.3.1, ETSE-UV. Departament d'Enginyeria Electrònica.

 

Activitats i funcions cerebrals: una aproximació matemàtica.

 

Es presenta un enfocament matemàtic/enginyeril per a estudiar les activitats i les funcions cerebrals. Sota aquest marc, es tracta el cervell com un sistema dinàmic físic, que navega espontàniament en un espai d'estats, definit per configuracions de xarxes funcionals, i on l'estimulació sensorial externa és una pertorbació del sistema.

Utilitzem aquest concepte per a:

                • Implementar nous mètodes de Machine Learning per a analitzar i interpretar dades de neuroimatge, amb la finalitat d'utilitzar les característiques dinàmiques com a marcadors primerencs de la neurodegeneració.

                • Estudiar com les característiques dinàmiques emergeixen dels paràmetres biofísics de l'activació neural.

                • Modelar els determinants de la resposta en freqüència, amb la finalitat d'optimitzar la neuroestimulació.

En conjunt, l'objectiu final és desenvolupar nova “neuroenginyeria” per a la rehabilitació.

 

 

CV del ponent:

Wael El-Deredy és enginyer electrònic de la Universitat Ain Shams d'Egipte i de l'Imperial College, Londres (el Regne Unit). Doctorat en Neurocomputació de l'Institut de Neurologia, Queen Square. Actualment professor de Neurociència Computacional de la Universitat de Valparaiso, Xile. El seu treball es troba en la interfície entre les Ciències Físiques, Matemàtiques i la Biomedicina. Els seus interessos d'investigació abasten el desenvolupament de mètodes de neuroimatge, la neurociència teòrica i computacional i la neurociència cognitiva, principalment utilitzant EEG. En particular, ha contribuït a la comprensió del rol dels processos top-down, com el placebo o l'expectació, en la configuració de la percepció sensorial i l'experiència subjectiva.