Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

La Càtedra Würth-EMC i el professor de l’ETSE-UV Francisco Grimaldo guardonats en la cerimònia de la XXIII Edició Premis Universitat-Societat del Consell Social

  • 16 de juliol de 2019
La Càtedra Würth-EMC i el professor de l’ETSE-UV Francisco Grimaldo guardonats en la cerimònia de la XXIII Edició Premis Universitat-Societat del Consell Social

José Torres País, subdirector de l’ETSE-UV i responsable de la Càtedra Würth-EMC, junt amb Jorge Victoria, Division Manager de Würth Elektronic, i el professor Francisco Grimaldo han recollit hui els premis del Consell Social de la Universitat de València en les categories de Premi Càtedres Institucionals o d’Empresa i Premi a l’Excel•lència Docent, respectivament. En l’acte de cerimònia de la XXIII Edició Premis Universitat-Societat del Consell Social, celebrat en el Saló d’Actes de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT) a les 19:30 hores s’ha destacat la feina i aportació a la universitat i a la societat dels dos guardonats.

La Càtedra Würth-EMC és la primera Càtedra Internacional de la Universitat de València, en funcionament des de 2015, i que constitueix una col·laboració d'ampli espectre entre l'empresa Würth Elektronik eiSos i la Universitat.

La càtedra cobreix àmbits d'investigació, innovació, difusió i docència, per a propiciar l'adequada integració del món universitari amb l'empresarial i social. Entre les activitats desenvolupades cal destacar la contractació de personal investigador per a la investigació avançada i l’execució de tesis doctorals en l'àmbit de la compatibilitat electromagnètica, la realització de treballs finals de grau i màster, i l’organització de conferències, seminaris i workshops internacionals en les instal·lacions de l’ETSE-UV, amb la participació d'empreses de la Comunitat Valenciana. Com a gran èxit derivat d'aquesta col·laboració, destaca la creació del primer centre d'I+D+i de Würth a Espanya, allotjat des de novembre de 2018 en les instal·lacions del Parc Científic de la Universitat de València.

Francisco Grimaldo és professor del Departament d’Informàtica. Titulat en Enginyeria Informàtica, en Enginyeria Tècnica de Telecomunicació, especialitat Telemàtica, i Doctor (premi extraordinari) per la Universitat de València, actualment és subdirector de l’ETSE-UV i Director de la Càtedra Capgemini-UV a la innovació en el desenvolupament del programari.

Ha obtingut resultats excel·lents en l'avaluació de la seua tasca docent i ha liderat una xarxa interuniversitària d'innovació docent amb 10 projectes competitius. Autor de 6 materials didàctics de grau i postgrau, ha publicat 26 articles en revistes i congressos docents. Amb una participació molt destacada en activitats formatives dirigides a la millora de l'activitat docent, ha estat professor visitant en nombroses universitats estrangeres. Ha ocupat càrrecs de gestió acadèmica impulsant la millora de la qualitat dels estudis d'enginyeria i ciència de dades de la Universitat de València. Pel que fa a la investigació, la seua tasca se centra en la simulació i modelatge basat en agents, l'aprenentatge màquina, l'enginyeria web i l'anàlisi i la visualització de dades.

L’ETSE-UV felicita la resta de guanyadors i guanyadores: el catedràtic de fisiologia de la Universitat de València José Viña, l’editorial Tirant lo Blanch, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia, Pilar de la Oliva, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València i els docents Laura Ballester, del Departament d’Economia Financera i Actuarial de la Facultat d’Economia, Eva López, del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Facultat de Dret, Ana Isabel Lloret, del Departament de Fisiologia de la Facultat de Medicina i Odontologia, i Alexandra Valencia, del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri.

Imatges: