Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

L’ETSE-UV obté els segells de qualitat internacional en totes les seues enginyeries

  • 5 de juny de 2019
L’ETSE-UV obté els segells de qualitat internacional en totes les seues enginyeries

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) ha obtingut els segells de qualitat internacional, Eur-Ace® o Euro-Inf, en totes les seues titulacions de grau d'enginyeries. El pròxim dimecres 19 de juny, l'Escola rebrà els segells en la 'III Jornada sobre els Segells Internacionals de Qualitat i el seu desenvolupament en Espanya i Llatinoamèrica', un acte de lliurament organitzat per l'Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i per el Instituto de la Ingeniería de España (IIE), i que tindrà lloc en la seu del IIE, en Madrid, a partir de les 09.30h.

Després dels informes definitius favorables del procés d’avaluació dels graus d'enginyeria de l’ETSE-UV, per a l'obtenció d’aquests segells, Paula Marzal, directora de l’Escola, serà l’encarregada d’arreplegar els diplomes en representació de la institució. Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, Carmen Dasí, directora de la Unitat de Qualitat, de la mateixa institució, i Adela de los Reyes Mauri, degana de la Facultat de Química de la UV, també estaran presents al lliurament.

Per a l’ANECA, “l’objectiu de la jornada és reflexionar sobre l'experiència d'aquests segells internacionals de qualitat en aquests àmbits; la seua rellevància en la millora del sistema universitari espanyol i el reconeixement als titulats a nivell internacional”. A més, la jornada comptarà amb la presència del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, el Consell General de Col·legis Oficials d'Enginyeria en Informàtica, el Consell General de Col·legis Oficials d'Enginyeria Tècnica en Informàtica i la Reial Societat Espanyola de Química.

Els graus d'Enginyeria Informàtica i Enginyeria Multimèdia compten amb el segell de qualitat internacional Euro-Inf. Els graus d’Enginyeria Química, Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions i Enginyeria Electrònica Industrial, per la seua part, s’identifiquen amb el segell Eur-Ace®. Anteriorment el Grau en Enginyeria Telemàtica ja va obtindre el distintiu Eur-Ace®.

Aquests reconeixements garanteixen que els graus universitaris compleixen els criteris de qualitat establerts més enllà de les fronteres espanyoles, criteris acordats per agències internacionals d'assegurament de la qualitat en educació superior, basant-se en estàndards internacionals reconeguts per ocupadors d'Europa. El segell representa un incentiu per a estudiants potencials per a triar aquests estudis, oferint informació fiable sobre la qualitat dels títols que obtenen un Segell Internacional de Qualitat.