L’Associació Valenciana d’Estudiants de Ciència i Tecnologia dels Aliments (AVECTA) junt amb el deganat de la Facultat de Farmàcia organitzen aquest congrés que reuneix científics i experts de diferents àmbits de la seguretat alimentaria, tecnologia dels aliments, química i nutrició i anàlisis dels aliments.
La Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot ha acollit la inauguració del VII Congrés Internacional d’Estudiants de Ciència i Tecnologia dels Aliments. L’acte ha sigut presidit per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, acompanyada pel degà de la Facultat de Farmàcia, Juan Carlos Moltó, per la coordinadora del Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments, Reyes Barberà; pel coordinador del congrés i professor titular de Nutrició, Giuseppe Meca; i per la presidenta d’AVECTA, Raquel Torrijos.
La rectora M. Vicenta Mestra ha expressat que ‘el millor d’aquest congrés és que està organitzat pels propis estudiants, i açò demostra la gran iniciativa dels alumnes d’aquest centre. Són unes jornades de debat sobre l’actualitat però també de dissenyar línies d’estudi del futur en un tema tant important com l’alimentació’, ha puntualitzat Mestre.
Per la seua part, el degà Juan Carlos Moltó ha recordat que ‘estem a un congrés plenament consolidat amb una alta qualitat, on es junten estudiants de grau i postgrau, personal docent del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments i de l’empresa alimentaria. I açò és molt interessant per als estudiants ja que els aproxima als estudis experimentals i els mostra de primera mà l’aplicació dels seus estudis teòrics.’
‘L’objectiu del congrés es poder complementar els continguts teòrics que reben els estudiants amb la part pràctica i de recerca que es mostra a aquest congrés’, ha manifestat el coordinador Giuseppe Conte, qui també ha remarcat 'la possibilitat que ofereix aquest congrés per a que els nostres alumnes puguen conèixer les necessitats professionals que tenen les empreses del món de l’alimentació'.
El congrés té una durada de dos dies, el primer dels quals està completament dedicat a debats i xerrades de les empreses del sector de l’alimentació mentre que la segona jornada el protagonisme recaurà en els estudiants, qui debatran sobre nutrició, química, microbiologia, tecnologia, anàlisi i biotecnologia dels aliments.