Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació Logo del portal

Presentació del Llibre: Matildes. Les grans oblidades de la història de la ciència
Presentació Llibre: Matildes. Les grans oblidades de la història de la ciència
Presencial

El 11 de febrer, a les 17:45, al aula PBO de la Fac. Magisteri, es presentarà un llibre sobre les Matildes, les grans oblidades de la història de la ciència

 

El 11 de febrer, a les 17:45, al aula PBO de la Facultat de Magisteri, es presentarà un llibre sobre les Matildes, les grans oblidades de la història de la ciència.

La coordinació del llibre l'han duta a terme Daniel Gómez Escrivá, Claudia Pérez Gómez i Borja Puchol Forés, graduat, graduada i estudiant en Biologia de la nostra facultat, respectivament. Han participat en l'elaboració dels capítols molts altres estudiants de Biologia i també d'altres graus i màsters, a més de professorat, tots i totes membres del projecte bioApS, dins del qual s’ha elaborat el llibre,  que està coordinat per M. Micaela Molina i Xavier Ponsoda.

Es pot accedir al PDF del llibre per l'enllaç:

https://omp.uv.es/index.php/PUV/catalog/book/706.


"Al llarg de la història, la ciència ha sigut una ferramenta indispensable que ha transformat el món i la nostra manera de concebre’l. Però i si et diguérem que només recordem una part de les persones que van fer possibles tots aquests avanços científics? Durant segles, les dones científiques i les seues contribucions han sigut esborrades i minimitzades. Fins i tot hui dia, moltes científiques continuen enfrontant-se a bona cosa d’obstacles, tant en les seues carreres professionals com en la vida quotidiana. Aquesta discriminació històrica, que invisibilitza els èxits de les dones i dificulta el desenvolupament de les seues carreres professionals, rep el nom d’efecte Matilda i posa de manifest els tres pilars fonamentals de la discriminació que pateixen: barreres, invisibilització i naturalització.

Matildes. Les grans oblidades de la història de la ciència recopila les vides de quaranta-cinc dones científiques amb l’objectiu de contribuir a un canvi en la manera com entenem el seu paper en la història de la ciència, visibilitzar referents i aportar ferramentes per a entendre la discriminació de gènere des d’una perspectiva interseccional. Així, el llibre mostra exemples diversos quant a ètnia, classe social, context històric, diversitat afectivosexual i diversitat funcional, entre altres factors. A més, s’hi proposen activitats per a fer a l’aula (principalment en els nivells educatius d’ESO i batxillerat) i s’hi apleguen recursos complementaris per tal d’inspirar les noves generacions i fomentar el 

 

Data 11 de febrer de 2025 de 17:45 a 19:00. Dimarts.

 
 
Lloc de realització

aula PBO de la Facultat de Magisteri

Campus Tarongers

València (46022)

 
Organitza

Facultat de Ciències Biològiques / Facultat de Magisteri.

 
biodega@uv.es