
La Facultat de Farmàcia UV ha ocupat un lloc destacat en la Feria del Tomate de El Perelló, duta a terme el 2, 3 i 4 de juny, amb un programa d'activitats divulgatives, lúdiques i gastronòmiques desenvolupades en el stand cedit per l'Ajuntament, i gràcies a la col·laboració de la Cooperativa Agroalimentaria Unió Protectora de El Perelló que va cedir les matèries primeres protagonistes d'aquesta fira.
Al llarg dels tres dies en els quals s'ha desenvolupat la VI Feria del Tomate de El Perelló, el stand de Ciències Gastronòmiques, en el qual es trobaven estudiants de primer i segon curs del Grau, s'ha omplit de visitants que van tenir l'oportunitat de gaudir amb una” Caprese”, un “Pan de tomate”, un “Tartar”, una “Mermelada” i una “Brocheta especial”. Cinc plats que respectaven i enaltien el sabor dels tomàquets proporcionats per la Cooperativa Agroalimentària Unió Protectora de El Perelló, tots ells creats especialment per a aquesta fira. L'èxit va ser tal, que es van esgotar i va caldre penjar el cartell de “sense existències”.
L'actuació dels estudiants de Ciències Gastronòmiques es va completar amb xerrades divulgatives del degà de la Facultat de Farmàcia, sobre la història i la composició dels tomàquets i la seva relació amb la nostra salut i, pels més petits, amb el “Tomate-joc”, un joc enfocat a l'educació alimentària usant com a element integrador el tomate de El Perelló, de la mà de l'alumnat del Màster Oficial en Nutrició Personalitzada i Comunitària. Per a l'organització d'aquestes activitats es va comptar amb la col·laboració de la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia de la Fundació Lluis Alcanyis (UV).