Logo de la Universdad de Valencia Logo Facultad de Farmacia y Ciencias de la Alimentación Logo del portal

La Dra. Matilde Merino rep un Premi de la Fundació Espanyola de Farmàcia Hospitalària

  • 3 diciembre de 2018
Image de la noticia

Matilde Merino Sanjuán, Catedràtica del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia, rep el Primer Premi de la Fundació Espanyola de Farmàcia Hospitalària pel treball titulat: "Monitorización de la calidad del proceso farmacoterapéutico hospitalario mediante el programa paciente centinela".

Els Drs Fernández-Megía, Font-Noguera i Poveda-Andrés de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe i la Dra Merino Sanjuán de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, han obtingut el primer premi de la Fundació Espanyola de Farmàcia Hospitalària a la publicació en la revesteixi Farmàcia Hospitalària 2018, òrgan de difusió de la Societat Científica de Farmàcia Hospitalària. Aquest treball forma part de la Tesi Doctoral de la Dra María José Fernández-Megía que va ser defensada en la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València el 27 de juny de 2016.
El projecte, realitzat a l'Hospital La Fe, forma part del programa de qualitat “Pacient Sentinella” que es va iniciar l'any 2011 amb motiu del trasllat de l'hospital de Campanar al seu actual emplaçament, ja que va representar un canvi estructural i organitzatiu de gran importància, amb un objectiu molt concret: millorar la qualitat dels processos relacionats amb la utilització de medicaments. En l'actualitat el programa està inclòs en la cartera de serveis de l'Àrea de gestió de qualitat i riscos del Servei de Farmàcia com a part de l'avaluació contínua de la qualitat del procés farmacoterapéutico de l'hospital.