Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

.
.
.
.

La importància del paper femení en la literatura i l'ensenyament

  • 19 de setembre de 2018
Image de la noticia

Les participants en la taula redona “De la recerca a l’ensenyament: la difusió de les escriptores”, han destacat la importància d'introduir l'obra de dones escriptores en els programes docents de secundària i de la universitat.

Les professores i investigadores Ana López-Navajas, Maria Lacueva, Rosa Roig i Verònica Zaragoza, que han participat en una taula redona en la FFTiC, moderada pel catedràtic de Filologia Catalana Vicent Josep Escartí, subratllen la tasca d'investigació que es fa des de la Universitat en la recuperació d'autores i obres de tota la literatura perquè més tard aquest material teòric es transferisca a l'alumnat en les aules.

La professora Verònica Zaragoza, autora d'una tesi sobre poesia femenina dels segles XVI al XVIII, destaca la importància d'iniciatives que ajuden a divulgar el treball de dones escriptores que, en gran mesura, s'havia mantingut silenciat fins al moment. "Tenim les autores, els textos, ara toca veure com es visibilizan aquestes dones i obres en les aules de secundària i de la universitat”. D'aquesta manera es podria trencar amb la falta de referents de dones escriptores en l'àmbit escolar.

Àudio 1

Verònica Zaragoza insisteix en la necessitat de continuar amb la tasca de documentació i estudi sobre la producció femenina en la literatura per a, més tard, poder incloure-la en l'ensenyament.

Àudio 2

Zaragoza assenyala que les dones han de ser estudiades com a part fonamental de la literatura, no com a excepcions i casos aïllats.

Àudio 3

L'especialista en poesia femenina dels segles XVI al XVIII afirma que, encara que la situació de la dona escriptora ha millorat amb el pas dels anys, la seua presència continua sent molt inferior respecte a la literatura escrita per homes.

Àudio 4