Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

.
.
.
.

Joves investigadors defensen la vigència del teatre grecollatí

  • 20 de setembre de 2018
icona proyectes d'investigació

Estudiants de postgrau analitzen el valor i l'actualitat del teatre clàssic en el "V Fòrum GRATUV Internacional de Joves Investigadors"

L’escriptor Marc Valeri Marcial va nàixer fa quasi dos mil anys, però l'investigador Andrés Gutiérrez Temiño, que ha participat en la cinquena edició del Fòrum GRATUV, considera l'obra del poeta clàssic tan vigent com la de qualsevol autor del segle XXI. El fòrum, celebrat a la FFTiC, està dedicat a promoure, difondre i afavorir l'intercanvi de resultats obtinguts per joves estudiosos de diferents disciplines que, directament o indirectament, es dediquen a l'anàlisi del teatre grecollatí i la seua supervivència.

Aquesta edició del congrés, en el qual una vintena d'estudiants de postgrau de cinc països han presentat les seues investigacions sobre l’actualitat del teatre grecollatí, ha comptat també amb la participació de quatre catedràtics procedents d'universitats de Mèxic, Argentina, Itàlia i Espanya.

Andrea Navarro, professora de la FFTiC, i integrant del comitè organitzador del fòrum, ressalta la importància d'impulsar modalitats de congrés com aquesta, destinades a investigadors en formació. Navarro considera que és una iniciativa fonamental per a donar veu als joves que mostren interès per la Filologia Clàssica.

Audio 1 Andrea Navarro

Després de presentar la comunicació titulada "La tragèdia des de baix: la visió de Marcial", l'investigador Andrés Gutiérrez Temiño, graduat en Estudis Clàssics i Romànics i en fase d'elaboració de la seua tesi doctoral, explica que “encara es conserva la tradició humana de la poesia clàssica i la visió d'autors com Marcial”. L'estudiant de postgrau de la Universitat de Granada es mostra optimista respecte a l’interés creixent dels joves per les obres grecollatines. Assenyala que cada vegada són més els estudiants que mostren tenir interès pel teatre i la recepció de la literatura clàssica.

Audio 2 Andrés Gutiérrez

Christian Prado Wohlwend, professor de Filologia Alemanya de la Universitat de València i ponent en el congrés, defensa la validesa actual del teatre grecollatí. El docent afirma que se segueixen representant les obres originals, però adaptades als nous temps i subratlla que en l'estudi del teatre sempre es torna als clàssics, siga de manera directa o indirecta.

Audio 3 Christian Prado Wohlwend