Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Façana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

Un projecte de la Facultat, guanyador dels Premis Motivem

  • 16 de maig de 2019

El projecte guanyador dels Premis Motivem 2019 ha estat coordinat per la professora María Alcantud, de la Facultat de Magisteri, i el professor Sergio Maruenda, de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (UVEG) -com a docent col·laborador-, i desenvolupat per alumnat de totes dues facultats. La idea guanyadora promou un suport que unifica el pagament del transport urbà en una única tarjeta, amb un xip adhesiu connectat a una app.

Entre els finalistes del programa Motivem figuren dos docents i sis alumnes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, que integren cinc dels 14 equips que han arribat a l’última etapa de competició de l’edició 2019 d’Idees Motivem, un projecte que impulsen el Vicerectorat d’Ocupació i Programes formatius de la Universitat de València i Adeit.

L’equip coordinat per la professora Begoña Pozo Sánchez, del Departament de Filologia Francesa i Italiana, i Rafael Roca Ricart (Filologia Catalana), amb els estudiants Filologia Clàssica Marcel Pavía Avellaneda i Ariadna Ros González, van presentar el projecte d’un detector de fum i calor que avisa d’un incendi i es connecta amb una aplicació que alerta els usuaris i el 112.

L’estudiant del grau en Comunicació Audiovisual Rubén Cerdà Bacete integra el grup que va proposar la creació d’un bioreactor d'ús domèstic, dotat de microorganismes capaços d'eliminar compostos tòxics presents a l'aire de les grans ciutats, mentre que Carlos Urquijo Martínez, del mateix grau, va presentar una proposta conjunta destinada al desenvolupament de microxips per a detectar patògens en l’àmbit clínic, l’optimització del diagnòstic i la recopilació en bases de dades.

Sara de Miguel Rueda, del grau en Llengües Modernes i les seues Literatures, ha participat en un projecte destinat a l’intercanvi de coneixements i recolzament entre generacions i Carla Alcolea Martínez, de Filologia Clàssica, ha integrat un equip que planteja l’orientació en l’interior de grans edificis i institucions a partir de sensors en l’espai.

Més informació: http://www.adeituv.es/noticias-entrega-motivem-2019/

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies