Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

XV FIRA-CONCURS EXPERIMENTA 2020

Els grups participants realitzen un projecte experimental STEM i l’exposen en una fira oberta al públic al Museu de les Ciències, on l’expliquen i posen en relleu els principis físics treballats. Poden guanyar mencions i premis, un dels quals l’atorga el públic.

Aquesta activitat, declarada d’interès social per l’oficina de mecenatge de la Generalitat Valenciana a efectes de patrocini, forma part del conjunt d’iniciatives Experimenta, destinades a promoure la millora de l'aprenentatge de la física amb especial atenció a l’observació dels fenòmens naturals i l’experimentació

Destinataris: estudiantat d’ESO, de batxillerat i de cicle formatiu (a excepció del cicle superior) en grups de quatre persones màxim i amb la supervisió d’un/a professor/a.

Termini d’inscripció i presentació de propostes: fins al 2 de febrer de 2020.

Data i lloc de realització: la fira, oberta a tot tipus de públic, se celebrarà el matí del 5 d’abril de 2020 al Museu de les Ciències de València. La exposició de projectes premiats en la fira (Experimenta TOP) en Maig de 2020.

Organització: Facultat de Física de la Universitat de València.

Coordinació: Chantal Ferrer

Col•laboració: Delegació per a la Incorporació a la Universitat (Vicerectorat d'Estudis de Grau i Política Lingüistica i Vicerectorat de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa), Centre de Formació i Qualitat, Càtedra de Divulgació de la Ciència, Unitat d'Igualtat,  Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia, Museu de les Ciències Príncipe Felip, Real Societat Espanyola de Física i altres entitats externes.

Contacteexperimenta@uv.es

En la xarxa: www.uv.es/experimenta 

 

TALLER FISICALANDIA PER A XIQUETES I XIQUETS  

En el taller Fisicalandia, els més menuts podran muntar i comprendre demostracions senzilles de física pensades per a ells amb l’ajuda dels nostres monitors i monitores.

Destinataris: xiquetes i xiquets, preferentment de 3 a 8 anys, acompanyats dels seus tutors

Inscripció: no n’hi ha.

Dates de realització: el 5 d’abril de 2020 (matí) en el Museu de les Ciències de València.

Organització: Facultat de Física de la Universitat de València.

Col·laboració: Museu de les Ciències Príncep Felipe i Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología,

Coordinació: Chantal Ferrer

Contacte: experimenta@uv.es

En la xarxa: www.uv.es/experimenta i www.uv.es/fisica (>> “Activitats per a batxillerat”).