Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Fisioteràpia Logo del portal

Emprenedoria en el TFG i TFM

  • 9 de desembre de 2024
Image de la noticia

Capacitació del professorat en emprenedoria

Les universitats, a través de la seua capacitat formativa i de transferència de coneixement, són clau per a liderar iniciatives que impulsen l'emprenedoria. Així doncs, les universitats no sols formen a estudiants en competències clau, sinó que també transfereixen coneixement a l'entorn socioeconòmic mitjançant la creació d'empreses, el desenvolupament de tecnologies i la col·laboració amb diferents sectors. Aquest procés enforteix el vincle entre l'acadèmia i la comunitat educativa i contribueix al desenvolupament econòmic i social de la comunitat.
Per aquest motiu, la Facultat de fisioteràpia vol impulsar la cultura de l'emprenedoria en l'alumnat de fisioteràpia, i per a això és necessari la capacitació del professorat en emprenedoria.

El Taller “Emprenedoria i Transferència a través del TFG i TFM”, que s'impartirà el pròxim 10 de gener de 9.00 a 14.00 en la Facultat de Fisioteràpia a l'aula M-15 és una iniciativa que buscar donar les eines clau perquè el professorat puga impulsar les habilitats emprenedores entre l'alumnat.

Link d’inscripció

Aquest taller serà una experiència per a aprendre a com ensenyar a l'alumnat, a pensar de manera creativa i innovadora, participant activament en la resolució dels problemes socials i promovent un ambient on es valoren les noves idees i solucions per als reptes de la societat actual. I és que, a través de la formació en emprenedoria, el professorat podrà guiar als estudiants cap a projectes que no sols busquen beneficis econòmics, sinó que també tinguen un impacte social positiu.

Per a aquesta formació comptarem amb la participació de:

- María Dolores Garzón Benítez, llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses és la responsable acadèmica de UVemprén, l'àrea de suport a l'emprenedoria de la UV i ha sigut Vicedegana d'Emprenedoria i Relacions amb l'Empresa de la Facultat d’Economia. La seua línia investigadora gira entorn de l'emprenedoria des de diferents enfocaments.

- María Luisa Guillen Domínguez, Llicenciada en Farmàcia, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i Llicenciada en Medicina, centra els seus projectes i col·laboracions en la sensibilització i divulgació dels problemes de salut que afecten poblacions en risc d'exclusió social. En 2020 va obtindre una ajuda de l'Oficina d'Emprenedoria per a crear una Aula d'Emprenedoria Social-ApS en Ciències de la Salut en la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València.

A més, tindrem l'oportunitat de conéixer dos projectes emprenedors. Un, de la d'Andrea Muñoz, Dietista-Nutricionista, especialitzada en salut hormonal femenina qui a través de la seua iniciativa Nodrisc el meu cicle, acompanya a dones a millorar el seu cicle a través de la nutrició i el pòdcast de divulgació sobre neurorehabilitación, “Amb axons i a la babalà”, liderat per Carmina Zamora (neuropsicòloga), Sara Ferrer i Irene Martorell, fisioterapeutes especialitzades en neurologia.