Facultat de PsicologiaGrau en LogopèdiaUniversitat de València Logo del portal

El programa Erasmus Pràctiques ofereix ajudes econòmiques a aquells estudiants de la Universitat de València i recent titulats per aquesta universitat que desitgen realitzar una pràctica en una institució ubicada en algun dels països europeus que participen en el programa Erasmus+.

 

FAQ generales 


1.Quin és l'import de la beca Erasmus Prácticas?

 

La quantia de la beca depén del país on es realitze la pràctica d'acord amb els següents grups i per a la convocatòria 2019-2020 són:

 

Grup 1. Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, Regne Unit i Suècia : 400 euros/mes.

 

Grup 2. Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Països Baixos, Portugal: 350 euros/mes.

 

Grup 3. Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, Romania, Sèrbia, Turquia i Antiga República Iugoslava de Macedònia: 300 euros/mes.

 

2.Existeix alguna altra ajuda complementària?

 

Sí. Els/les estudiants d'entorns desfavorits (beneficiaris d'una beca de caràcter general del MECD en el curs 2018/2019 o que tinguen la condició de refugiats o amb dret a protecció subsidiària o que hagen presentat sol·licitud de protecció internacional a Espanya) rebran una ajuda addicional de 100 euros al mes.

 

3. Quina és la duració mínima i màxima per a rebre l'ajuda Erasmus *Prácticas?

 

Duració mínima: 2 mesos

 

Duració màxima finançada: 4 mesos (la duració de la pràctica pot ser superior a 4 mesos, però els mesos extra no comptaran amb finançament del programa Erasmus+, encara que sí que es consideren part de la beca).

 

4.Quan puc fer Erasmus Prácticas?

 

Les dates d'inici i finalització han d'estar compreses dins del mateix curs acadèmic: des de l'1 de setembre de 2019 fins al 30 de setembre de 2020.

A més la data d'inici sempre ha de ser quan han transcorregut 15 dies des del tancament del termini en el qual les sol·licites. Això vol dir que si per exemple el termini finalitza el 29 de gener, fins a mínim el dia 14 de febrer no podries començar i per tant la data d'inici del contracte ha de ser aqueixa i no abans.

 

 

5. He de buscar-me jo l'entitat d'acolliment o la Universitat me la cerca?

 

La cerca de l'entitat d'acolliment és part del contingut de la pràctica i ha de ser responsabilitat de l'estudiant, encara que la Universitat de València t'ajuda a buscar les pràctiques internacionals de les següents maneres:

 

·         La Comissió de Pràctiques del centre recopila l'oferta de pràctiques on s'inclouran també entitats situades en l'àmbit internacional. Aquesta llista està integrada per les entitats proporcionades pel ADEIT i els contactes que puga tindre el/la coordinador/a de pràctiques o un altre membre del centre.

 

·         En la web de Relacions Internacionals (www.uv.es/relint), en l'apartat Erasmus Prácticas>Outgoing>Trobar una institució, trobaràs enllaços útils a entitats que ofereixen pràctiques. Pots veure-ho aquí.

 

 6. Puc modificar el període de pràctiques?

 

Sí, de manera motivada, sempre que siga en la mateixa entitat d'acolliment, abans de finalitzar les teues pràctiques i amb l'aprovació de l'entitat i el coordinador de pràctiques.

 

 7. Si no tinc la nacionalitat del país on estic estudiant, puc participar en el programa?

 

Sí, sempre que tingues nacionalitat o permís de residència vàlid en algun dels països participants en el programa Erasmus+ o de tercers països; en aquest cas hauràs d'acreditar que estàs en possessió d'un permís vàlid per a residir a Espanya durant el període de realització de la mobilitat.

Si eres d'un país no europeu has de consultar amb el consolat o ambaixada del país de destinació si necessites tramitar algun tipus de permís o visat.

 

 8. Si ja he gaudit de la beca Erasmus Estudios, puc sol·licitar la beca Erasmus Prácticas?

 

Sí. Sempre que sumats el període d'estudis i de pràctiques, no superes el màxim total de 12 mesos en cadascun dels cicles formatius (grau o màster). Aquest límit és de 24 mesos en els graus de Medicina, Odontologia i Farmàcia.

 

Així doncs, si has gaudit per exemple d'una estada Erasmus Estudios per un total de 6 mesos en els teus estudis de grau, encara disposes de 6 mesos per a realitzar mobilitats Erasmus, ja siga com Erasmus Estudios de nou o com Erasmus *Prácticas.

 

9. Llavors, si em vaig més de quatre mesos, el que excedeix no compta per al màxim de 12 mesos no?

 

Sí que compte. La beca Erasmus Prácticas inclou els mesos finançats i també els que no són finançats, ja que el teu contracte inclou tot el període de pràctiques.

 

 

 10. Què és el Training Agreement o “Acord de Pràctiques”?

 

És el document equivalent al “Learning Agreement” per a estudis. És un document personalitzat que inclou: el treball o programa de treball a realitzar, els resultats a nivell de coneixements, competències i capacitats a adquirir, les activitats de tutoria, el reconeixement a obtindre després de la realització de les pràctiques, etc.

 

A més, en el cas de la modalitat A, recorda que has de signar l'acord de pràctiques curriculars proporcionat per ADEIT, seguint el procediment habitual de la teua titulació.

 

 11. Quins són els requisits lingüístics?

 

La institució d'acolliment serà l'encarregada d'avaluar la competència lingüística de l'estudiant candidat per a realitzar la pràctica. No s'ha d'acreditar el coneixement lingüístic en el moment de fer la sol·licitud.

 

12 - Quan cobraré la beca?

El primer termini de la teua beca (70%) una vegada arribes a destinació i presents la documentació d'incorporació per Entreu.

El segon termini de la beca (30%) en finalitzar i presentar la documentació de finalització per Entreu.

Més informació aquí.

 

13 – Vull pujar documents per *Entreu, però no m'aclarisc, com ho faig?

 

El primer assegura't d'estar en el procediment correcte “Expedient Erasmus *Prácticas 2019-2020”, ja que hi ha diversos programes de mobilitat i és fàcil confondre't en triar-ho.

Si has rebut una notificació has d'atendre-la primer i després pujar els documents que et demanem. Ací tens un manual de Entreu que et pot ajudar.

 

  14. Puc sol·licitar la beca Erasmus Prácticas dues vegades?

 

Sí. Dins d'un mateix cicle (Grau o Màster) la pots sol·licitar en diferents convocatòries però per a diferent modalitat, sempre que no excedisques el límit d'Erasmus dels 12 mesos.

És a dir, pots per exemple sol·licitar la modalitat A per al curs 2019-2020 i en el curs 2020-2021 sol·licitar la modalitat B, sempre que complisques requisits per a tots dos casos.

En cap cas es pot sol·licitar dues vegades la mateixa modalitat de beca (A o B) per a una mateixa convocatòria.

 

15 – A causa de la crisi del *coronavirus he hagut de tornar a casa, què faig ara?

 

Si l'empresa de destinació t'ha oferit continuar amb pràctiques online, has de seguir-les com si fores allí. Si és així, no has de presentar el teu certificat d'estada per Entreu fins que hages finalitzat les teues pràctiques, ja que es pagarà el període que aparega en el teu certificat.

Si no t'ofereixen aquesta alternativa has de contactar amb el teu coordinador/a de mobilitat i/o pràctiques per a veure si et poden buscar alguna alternativa.

Si no tens el teu certificat d'estada per favor insisteix a l'empresa perquè te l'envien per correu electrònic. Si no t'ho faciliten escriu-nos un correu a practiques@uv.es i et direm com procedir.

Ací tens informació general sobre les mesures preses des del Vicerectorat respecte a la mobilitat i la situació de crisi sanitària.

 

16 – La meua mobilitat del curs 2019-2020 ha sigut cancel·lada i no m'he arribat a incorporar, puc posposar-la al curs que ve?

 

No. No és possible posposar les pràctiques al curs 2020-2021

 

17 – Qui és el meu coordinador/a?

 

Pots consultar el coordinador/a de pràctiques del teu centre aquí.

Pots consultar el coordinador/a de mobilitat de la teua titulació aquí.

 

18. Erasmus+ for higher educacion students. Frequently Asked Questions

 

Les preguntes i respostes de la Comissión Europea sobre diversos programes

 

19. Quan puc demanar la beca Erasmus Prácticas per al curs 2020-2021?

 

Normalment la convocatòria es publica a la fi de maig o principis de juny, però estem molt pendents de com evoluciona la pandèmia Covid-19 per a prendre decisions. De moment s'ha retardat la publicació de la convocatòria. Quan sapiem alguna cosa més ho publicarem en la nostra pàgina web i també li donarem difusió entre l'estudiantat.

 

 

FAQ Erasmus Prácticas en Modalitat A

 

 

 20. Quins requisits he de complir per a sol·licitar l'Erasmus Prácticas en modalitat A?

 

•         Estar matriculat/a en una titulació oficial de la Universitat de València (Grau o Màster) i que aquesta tinga en el seu pla d'estudis pràctiques curriculars integrades.

•         No tindre superades les assignatures de pràctiques curriculars integrades en la titulació oficial per a la qual se sol·licita la beca.

•         Que el còmput de la duració de la pràctica que desitges realitzar sumada a les estades Erasmus que hages realitzat en el mateix cicle no supere els 12 mesos (o 24 mesos si eres estudiant dels Graus de Medicina, Odontologia i Farmàcia).

•         Tindre assignada una pràctica curricular integrada confirmada per l'entitat d'acolliment i per la comissió de pràctiques del centre.

 

21. M'agradaria fer pràctiques internacionals durant el curs acadèmic 2019-2020. Quin és el procediment per a la modalitat A?

 

El procediment és el mateix que el de la sol·licitud de pràctiques externes d'àmbit nacional. Aquest procediment és establit per la Comissió de Pràctiques de cada centre. Consulta amb el teu centre les condicions per a realitzar una pràctica externa.

 

22. Ja tinc una entitat per a fer les pràctiques curriculars. Què he de fer ara?

 

Si ja tens l'acceptació de l'entitat d'acolliment, hauràs de presentar la teua proposta seguint les instruccions del teu centre, per a aconseguir l'aprovació de la proposta de pràctica curricular.

 

23. Ja tinc signada l'aprovació de la meua proposta de pràctica curricular. Puc sol·licitar alguna ajuda econòmica per a la realització d'aquestes pràctiques?

 

El Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València publica anualment una convocatòria de beques Erasmus Prácticas per a tots els estudiants de la Universitat de València que tinguen assignada una pràctica en una entitat situada en un altre país europeu. Més informació aquí.

 

 24. Puc fer pràctiques internacionals curriculars sense sol·licitar una beca Erasmus Prácticas?

 

Sí. En aquest cas, només has de formalitzar els documents que et requerisquen en la teua facultat per a sol·licitar-les.

 

 25. Quan he de sol·licitar la beca Erasmus Prácticas?

 

Els terminis de presentació de sol·licituds d'Erasmus Prácticas per al curs 2019-2020 són els següents:

•         Primer període: del 5 de juny al 16 de juliol de 2019, tots dos inclusivament (modalitat A i B) - Tancat.

•         Segon període: de l'1 al 22 d'octubre de 2019, tots dos inclosos (Modalitat A per a tots els països de la convocatòria, i modalitat B només per a Regne Unit) - Tancat.

•         Tercer període: del 9 al 29 de gener de 2020, tots dos inclosos (només modalitat A) - Tancat.

•         Quart període: del 2 al 24 d'abril de 2020, tots dos inclosos (només modalitat A). Com a conseqüència de la situació excepcional per la crisi del coronavirus, i seguint les instruccions de la Rectora aquest termini queda cancel·lat.

Hi ha centres que a causa del seu procediment d'assignació de pràctiques no poden ofereixen el primer termini als seus estudiants. Consulta en la teua facultat quan és millor fer la sol·licitud.

 

26. Com presente la sol·licitud de pràctiques curriculars?

 

Has de presentar la sol·licitud mitjançant el formulari on-line ENTREU en el termini que et permeta iniciar les pràctiques quan el tingues previst. Tingues en compte que no podràs iniciar les teues pràctiques fins a 15 dies després de l'últim dia del termini en el qual la sol·licites. Més informació aquí.

 

27. Quina documentació he de presentar amb la sol·licitud de pràctiques curriculars?

 

•         Document acreditatiu de tindre assignada una pràctica per part de la Comissió de Pràctiques del centre corresponent.

•         També s'ha d'incloure l'Annex II de la convocatòria, Acord de Pràctiques, degudament emplenat i signat per les tres parts (estudiant, empresa i coordinador/a de mobilitat de la corresponent titulació, o director/a del Màster).

 

28. Puc tindre una beca Erasmus *Estudios i una beca Erasmus *Prácticas en el mateix curs acadèmic?

 

Sí. Pots ser Erasmus Estudios i Erasmus Prácticas durant el mateix curs acadèmic, sempre que siga en períodes diferents. Per exemple, Erasmus Estudios durant el primer quadrimestre i Erasmus Prácticas durant el segon quadrimestre.

 

 

FAQ Erasmus Prácticas Modalitat B

 

29.Quins requisits he de complir per a sol·licitar la beca Erasmus Prácticas en Modalitat B?

 

•         Ser estudiant d'una titulació oficial de la Universitat de València (Grau o Màster) en el moment de fer la sol·licitud, en la titulació per la qual sol·licites la beca.

•         Finalitzar els estudis de la titulació oficial per a la qual sol·licites la beca durant el curs immediatament anterior al de la convocatòria.

•         Comptar amb l'acord de l'empresa per a la realització de la pràctica.

 

30.- Al juliol encara no tindré totes les meues notes en l'expedient per a finalitzar la meua titulació puc fer la sol·licitud de modalitat B?

 

Sí. Pots presentar la teua sol·licitud perquè revisarem al setembre el teu expedient per a comprovar que ho tens tot aprovat. La concessió de la beca està condicionada al fet que hages finalitzat els teus estudis. Recorda que al juliol finalitza l'únic termini disponible per a la modalitat B!!!

 

31.- Vull fer la sol·licitud modalitat B per *Entreu, però no m'ho permet, què puc fer?

 

És probable que siga perquè has sol·licitat el teu títol de Grau o Màster en la teua facultat i ja no apareixes com a estudiant en actiu. Si és així, has d'escriure'ns un correu a practiques@uv.es perquè puguem solucionar-lo i donar-te accés per Entreu. Recomanem no sol·licitar el títol fins que hages fet la teua sol·licitud d'Erasmus *Prácticas per Entreu.

 

32.- Tinc pendent presentar el meu TFG o TFM al setembre, puc fer la sol·licitud de modalitat B?

 

Sí. Pots presentar la teua sol·licitud sempre que quan vages a realitzar les teues pràctiques ja tingues incorporades en el teu expedient les notes que et falten.

Per tant, l'aconsellable és sol·licitar-les per a realitzar-les com prompte a partir d'octubre.

 

33. Quan he de sol·licitar la beca Erasmus Prácticas per a la modalitat B?

 

La convocatòria Erasmus Prácticas en modalitat B sol es pot sol·licitar en el primer termini de sol·licitud, que normalment s'obri des de la publicació de la convocatòria fins a mitjan juliol.

Molt important: no és possible sol·licitar modalitat B en els següents terminis de sol·licitud.

 

34. Com presente la sol·licitud de modalitat B?

 

Has de presentar la sol·licitud mitjançant el formulari on-line ENTREU en el primer termini de sol·licitud.

El procediment és “Expedient Erasmus Prácticas 2020-2021”, però encara no està publicada la convocatòria per al pròxim curs.

 

35. Quina documentació he de presentar amb la sol·licitud de modalitat B?

 

La sol·licitud on-line ha d'anar acompanyada de l'Acord de Pràctiques del curs corresponent, degudament signat per les tres parts (estudiant, empresa i coordinador/a de mobilitat de la corresponent titulació si és un Grau, o director/a del Màster). Tingues en compte que el període de pràctiques del contracte ha de començar com prompte 15 dies després de l'últim dia del termini en el qual les sol·licites, però no abans.

 

Darrera actualització:  12/05/2020