Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

Trobada amb els mitjans de comunicació per valorar reglaments del transport a República Dominicana

  • 31 de gener de 2019
Image de la noticia

Amb motiu de l'aprovació per part del Poder Executiu a República Dominicana de sis reglaments derivats de la Llei 63-17 de Mobilitat, Transport Terrestre, Trànsit i Seguretat Viària, elaborats sota l'assessorament de l'INTRAS, el 31 de gener de 2019 s'ha realitzat una trobada amb els mitjans de comunicació on el Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS i assessor de l'institut Nacional de Trànsit i Transport Terrestre (INTRANT) de la República Dominicana, va declarar que amb això es pretén canviar el problema de la inseguretat vial, mitjançant la implementació de noves polítiques i normatives en tot el país.

Els reglaments aprovats el gener del 2019 van ser: Reglament de llicències de conduir, Reglament de sistema de punts, Reglament d'escola de conductors, Reglament de capacitació, formació i educació, Reglament de certificat mèdic psicofísic de conductors i de centres mèdics autoritzats a la seva expedició , i Reglament de la inspecció tècnica de vehicles.

A més, el Dr. Alonso opina que la millora de la seguretat viària, transformació de valors i respecte de les normes de trànsit podrien canviar a través de capacitacions dirigides a nens i adolescents durant l'escolaritat.