University of Valencia logo Logo Logo del portal

Dos estudiants de Ciències Biològiques, premiats a un concurs internacional. El projecte SWI@València forma part del programa CApSA de la UV.

  • February 22nd, 2018
Image de la noticia

Dos estudiants de Ciències Biològiques, premiats a un concurs internacional sobre sensibilització en l’ús d’antibiòtics

Beatriz Martín i Roberto Monllor, alumnes del Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica de la Universitat de València, han realitzat el millor vídeo divulgatiu al concurs The do something challenge, promogut pel projecte Small World Initiative. Es tracta d’una iniciativa internacional per a fomentar la vocació per la investigació científica dels joves de diferents nivells educatius en la cerca de nous antibiòtics.

Monllor i Martín són graduats en Biotecnologia i Biologia, respectivament, i actualment estan realitzant el seu treball final de màster al laboratori de Bacteriologia de Plantes (BACPLANT) dirigit per Elena G. Biosca, del Departament de Microbiologia i Ecologia. El jurat ha seleccionat el seu treball pel dramatisme i la creativitat.

Ambdós estudiants formen part de la xarxa espanyola del projecte Small World Initiative (SWI), que va sorgir en la Universitat de Yale als Estats Units d’Amèrica (EUA) en 2012, i que a la Universitat de València està coordinat pel professor de la Facultat de Ciències Biològiques Sergi Maicas.

El concurs The Do Something About Antibiotics Challenge ha estat promogut pels Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i el National Institute of Allergy and Infectious Disease (NIH) dels EUA, a més de la Sociedad Española de Microbiología. L’objectiu és conscienciar la joventut sobre la proliferació de l’ús d’antibiòtics que acaben per generar resistències bacterianes a aquests medicaments, un greu problema sobre el què ja ha alertat l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El lliurament del premi es farà durant el congrés anual del grup de Docencia y Difusión de la Microbiología (DDM) de la Sociedad Española de Microbiología (SEM), el 18 de juliol a Madrid. 

El projecte SWI València està realitzant-se de manera paral·lela a altres centres de l’àrea metropolitana de la ciutat, coordinat per professorat del Departament de Microbiologia de València (als IES Campanar, Comarcal, Sant Vicent Ferrer, Sorolla, Malilla, Benicalap, Col·legis El Pilar, San José de Calasanz i Salesianos-San Juan Bosco). Al projecte també participa personal d’administració i serveis del departament i professorat d’altres departaments de la Universitat de València.

El projecte SWI@València forma part del programa CApSA de la Universitat de València i del consorci d’universitats valencianes UVApS. La iniciativa SWI compta amb l’aval del Grupo de Docencia y Difusión de la Microbiología de la SEM i del Pla Nacional de Resistència a Antibiòtics de l’Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS).

Enllaç al vídeo: http://ir.uv.es/ZX8xhRK

Blog del projecte: http://swi.blogs.uv.es

Peu de fotografia: Beatriz Martín, Roberto Monllor, Elena G. Biosca i Sergi Maicas.