University of Valencia logo Logo Logo del portal

El documental “Ritmes de la Coma” del Projecte d'Innovació InnTTSE guanya un premi en el IV Festival FICNOVA

  • October 4th, 2018
Image de la noticia

La CINETECA - ESCORXADOR de Madrid va acollir la nit del dia 2 d'Octubre de 2018 (Dia mundial contra la NO Violència) la Gala de lliurament de premis del IV Festival FICNOVA (Festival Biennal Internacional de Cinema de les No Violències Actives) http://www.festivalcinenoviolencia.org/.

El documental “Ritmes de la Coma” va guanyar el premi en la categoria de curtmetratges, després d'un concurs competitiu amb més de 60 propostes finalistes procedents de països com Noruega, Alemanya, Iran, Japó, USA, Colòmbia, Guinea Conakry, Nigèria, Líbia, Jordània, Malàisia, etc. Es tracta d'una coproducció de José Javier Navarro (professor del Departament de. Treball Social i Serveis Socials i investigador de l'Institut de Desenvolupament Local), Pablo Vila (Viladetoro Studio) i la comunitat educativa del CAES La Coma (Conselleria d'Educació GVA), encapçalat per la directora del centre Consuelo Cano. El treball forma part del projecte d'innovació docent InnTTSE UV-SFPIE_RMD16-417524 que tracta la intervenció de necessitats socials en col·lectius de risc com és la infància que socialitza en barris d'alt risc. 

El treball tracta la submissió a situacions carencials de xiquets i xiquetes oblidats per les institucions i les polítiques públiques. Identifica les seues necessitats i proporciona eines per a combatre-les a través de l'aprenentatge significatiu i el currículo no formal. L'educació, les estratègies col·laboratives i la motivació es converteixen en aliats contra la precarietat en aquests territoris. 

Aquest curtmetratge va comptar amb estudiants del Grau de Treball Social, que van establir el diagnòstic previ a la intervenció socioeducativa per a projectar les potencialitats davant la constant presència de situacions de risc. 

El festival, amb seu central a Madrid i subseus amb redifusió simultània en Tandil (Argentina), Kichener (Canadà), Mèxic DF (Mèxic) i Nouackchot (Mauritània) entre unes altres,  ha comptat amb 950 propostes procedents de 69 països. A més compta amb tres categories: llargmetratges, medimetratges i curtmetratges. 

L'organització del Festival projectarà les propostes guanyadores en cinemas dels cinc continents. El documental pot visualitzar-se en:

http://ir.uv.es/B0O0oQa

Links: