Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Acció Social i Educativa Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
PERALES MONTOLIO, MARIA JESUS

PERALES MONTOLIO, MARIA JESUS

PDI-Titular d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial
Director/a de Departament

Despacho 019 (planta baja). Teléfono +34 963864316 // +34 963864430 E-mail: perales@uv.es

96 3864316

maria.j.perales@uv.es

Biografia
 

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació (1994, Premi Nacional de Llicenciatura) i Doctora en Educació per la Universitat de València (2000, Premi Extraordinari UV de Doctorat).

Professora Titular en la Universitat de València des de 2002. Directora del Màster en Acció Social i Educativa, i del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació.

Docència al Grau d’Educació Social i al Màster en Acció Social i Educativa, especialment en qüestions vinculades amb avaluació educativa.

Directora de 12 Tesis doctora-les ja defensades.

Membre del Grup de Avaluació i Medició (GIUV2016-290), des del qual es desenvolupen projectes d’investigació finançats sobre avaluació educativa i disseny d’instruments, combinant metodologies quantitatives i qualitatives, des de la perspectiva d’avaluació per a la millora de sistemes educatius.

Membre de la Red Iberoamericana de Investigadores sobre Evaluación de la Docencia (RIIED).

LOPEZ GONZALEZ, MARIA EMELINA

LOPEZ GONZALEZ, MARIA EMELINA

PDI-Titular d'Universitat

Despacho 516 (quinta planta) Facultad Filosofía y CC Educación Avda. Blasco Ibáñez, 30 46010 Valencia

(9639) 83685

emelina.lopez@uv.es

MARTINEZ USARRALDE, MARIA JESUS

MARTINEZ USARRALDE, MARIA JESUS

PDI-Titular d'Universitat
Secretari/a de Facultat/Secretari/a Ets

Departament d' Educació Comparada i Història de l' Educació. Facultat de Filosofia i Ciències de l' Educació. Despacho 302. Tercer pis. Teléfono (0034) (96) 386.46.84. Blasco Ibáñez, 30. 46010 València

(9638) 64423

m.jesus.martinez@uv.es

Biografia
 

Premi de Llicenciatura (1997) i Doctorat (2002) , en l'actualitat, i des de 2008, és professora Titular d'Universitat en la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València, adscrita al departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació, des del que impartix assignatures com a Educació Comparada, Cooperació al Desenrollament i Educació, Educació Internacional i Intervenció i Mediació Educativa. La seua docència s'estén a més a la participació en diversos màster i postgraus nacionals i internacionals: ha sigut codirectora i al mateix temps docent del mòdul de mediació intercultural en el Diploma de Mediació en la Intervenció Socioeducativa de la Universitat de València (10 edicions) i impartix docència en el Màster Internacional de Migracions (Erasmus Mundus), en el Màster Interuniversitari de Cooperació al Desenrotllament (MCAD) i en el Màster d'Acció Social (MASE), tots ells de la Universitat de València.

Ha sigut i és invitada a més a altres màsters, procedents de la Universitat Autònoma de Madrid, Universitat de Barcelona i de la Universitat de Màlaga, amb els temes relacionats amb la seua investigació. En 2016-2017 va realitzar un MOOC sobre Mediación Intercultural i Familiar, de 18 hores, per a la Universitat de València.

Pertany a la Societat Espanyola d'Educació Comparada, de la que va ser membre de la Junta Directiva de 2008 a 2010, i, a la actualitat, Vicepresidenta des de 2021, a la REEDES (Xarxa Espanyola d'Estudis al Desenrotllament) des de 2012 (des de la que treballa en el Grup d'Educació per al Desenrotllament) i a la Xarxa Espanyola de Docència Universitària (RED-U) (de 2015-2018, en representació de la UV) i ha sigut membre del Ple de Consell del Patronat Sud Nord de la Universitat de València, des de 2012 fins a la seua dissolució en 2016.

Ha sigut Vicedegana d'Innovació i Qualitat Educativa en la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la UV, de 2009 a 2011, i en la actualitat es Secretària de Facultat (2022-...). Des de 2015 a 2018, ha sigut la directora del Centre de Formació Manuel Sanchis Guarner de la Universitat de València, des del que s'ha responsabilitzat de les polítiques de formació de professorat universitari i la innovació educativa de la UV.

Durant la seua carrera investigadora ha participat en nombrosos I+D, publicat més de 50 articles tant en revistes nacionals com en internacionals, i més de 85 documents entre llibres i capítols de llibre, alguns d'ells en editorials de gran impacte, com Springer. Té tres sexennis d'investigació. Hi ha codirigit 4 tesis doctorals i té 10 en procés.

En matèria d'Innovació, ha participat en projectes competitius d'innovació educativa, dels que ha dirigit 6, relacionat amb competències del practicum, metodologies docents universitàries o Aprenentatge Servei (ApS) . Dins d'este últim va crear  GIASU (Grup d'Innovació d'Aprenentatge Servici Universitari) en 2010. En 2015 institucionalitza l'Aprenentatge Servici com a directora del Servei de Formació de Professorat Universitari (SFPIE) a través del projecte cApSa. Des de 2016 dirigix el GER (Grups Estables i Xarxes)  "UVapS: Universitats Valencianes pe l'ApS" que aglutina en l'actualitat a quasi 50 profesores/as de tots els graus de la Universitat de València (UV) i la de Castelló (UJI) vinculado/as a esta metodologia.

Ha acudit i participat activament en congressos nacionals i internacionals i ha impartit una trentena de conferències, nacionals i internacionals (a Xile, Brasil, Argentina, Alemanya, etc.). En els últims anys, les seues principals línies d'investigació i estudi s'han centrat en els principals temes d'anàlisi relacionats amb Educació Comparada i Internacional, realitzant estades per a això en l'Institute of Education (Londres), en l'IIPE (Institut d'Investigació i Planificació Educativa) de la UNESCO (Buenos Aires, Argentina) i en la Universitat de Concepción (UDeC) de Chile:

1. Epistemologia i metodologia de les disciplines d'Educació Comparada i d'Educació Internacional.

2. L'anàlisi de les polítiques educatives dels principals organismes internacionals i la seua vinculació amb els ODM (en l'actualitat ODS) (col·laborant per a projectes de diverses ONGD i, en l'actualitat, amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participacio i Cooperació de la Comunitat Valenciana per a l'elaboració de les línies estratègiques de l'Educació per al Desenrotllament vinculades als citats Objectius .

3. Temàtiques vinculades a la Cooperació al Desenrotllament i la seua connexió amb l'Educació, tant des del punt de vista de les polítiques com des de la visió d'Educació per al Desenrotllament (EpD) .

4. Estudi de les polítiques educatives dirigides a gestió de la immigració i la cultura de la mediació intercultural, tant internacional (en països com Itàlia, Suècia, Portugal o Canadà) com intranacional (en l'entorn de la pròpia Comunitat Valenciana).

5. Metodologies relacionades amb la docència universitària (des de la posada en marxa dels projectes pilot de convergència i innovació en les universitats espanyoles) : innovació i impacte sobre la qualitat. Aplicació de metodologies cooperatives: Aprenentatge Servici (APS) i altres metodologies de treball.

NAVAS SAURIN, ALMUDENA ADELAIDA

NAVAS SAURIN, ALMUDENA ADELAIDA

PDI-Titular d'Universitat

Departament de Didàctica i Org. Escolar - Despatx D08 Facultat de Filosofia i CC. Educació Av. Blasco Ibáñez,30 46010 - València

(9639) 83695

almudena.navas@uv.es

VAZQUEZ VERDERA, VICTORIA

VAZQUEZ VERDERA, VICTORIA

PDI-Contractat/Da Doctor/A

(9638) 64672

toya.vazquez@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

SEGRERA MANZANO, EMMA

SEGRERA MANZANO, EMMA

PAS-E. de Gestio Universitaria

(9639) 83723

emma.segrera@uv.es