Logo de la Universitat de València Logo Màster en Banca i Finances Quantitatives Logo del portal

Blog

 • Enron

  De Big Five a Big Four: La desaparición de Arthur Andersen

  19 de de febrer de 2016

  Hace 15 años se destapó el escándalo Enron. El fraude masivo en las cuentas de la energética se llevó por delante a la auditora Arthur Andersen, cuya reputación fue irremediablemente mancillada. Recordamos aquel episodio.

 • Bull-Bear Market

  Entre óssos i bous camina el mercat: Els animals de Wall Street

  11 de de febrer de 2016

  Els mercats financers han originat una infinitat d'expressions col·loquials per a expressar millor els seus actors i funcionament. Arrepleguem ací les millors referencies animals de Wall Street.

 • Semàfor de Riscos

  5 claus del 'semàfor de riscos'

  5 de de febrer de 2016

  Entre el Defensor del Poble, la Comissió Nacional del Mercat de Valors i el Ministeri d'Economia, s'ha anat gestant des de 2012 un nou sistema d'informació per a l'inversor minorista. Analitzem el nou 'semàfor de riscos' que des d'aquest 5 de febrer es posa en marcha.

 • Ragnar Frisch

  Benvinguda, Econometria: 43 anys sense Ragnar Frisch

  1 de de febrer de 2016

  Un dels pioners en l'aplicació de fonaments quantitatius a l'economia va morir fa 43 anys. Ragnar Frisch encunyà el terme econometria i va asseure les bases per a vuitanta anys de recerca. Rememorem al primer Premi Nóbel d'Economia de la història.

 • Agències de Rating

  Què és una agència de rating?

  29 de de gener de 2016

  Moody’s, Standard & Poor’s... Escoltem notícies sobre les seues qualificacions o ratings cada pocs noticiaris, però el ciutadà mitjà poc entén de la seua identitat. L'opacitat del seu funcionament desperta crítiques i sospites, no obstant açò poques institucions o empreses renuncien a elles. Per què?

 • Tipus negatius

  On s'ofereixen actualment tipus negatius?

  27 de de gener de 2016

  El prestador ja no cobra, paga. El dipositant, igual. Les rendibilitats negatives afecten ja a actius i moviments financers dispars però entrerelacionadas. Per als bancs, les opcions es difuminen; per al petit inversor, el panorama és inèdit.

 • Deutsche Bank

  La gestió de Deutsche Bank: cronologia d'un any caòtic

  25 de de gener de 2016

  El primer grup financer d'Alemanya i un dels referents de la banca a nivell mundial afronta potser el període més difícil en els seus 58 anys d'història (després de ser refundat en 1957). Què ha succeït aquests últims mesos en DB?

 • Workshops

  ¿En qué consisten los Workshops del Máster Qfb?

  20 de de gener de 2016

  Cada julio el Máster en Banca y Finanzas Cuantitativas organiza un Workshop para que los estudiantes de segundo curso presenten sus trabajos de investigación. Pero las jornadas sirven como mucho más que una simple presentación.

 • Fintech

  ¿Qué hará la banca ante el desafío Fintech?

  14 de de gener de 2016

  El sector financiero se reinventa a base de tecnología. Las empresas Fintech triplicaron su inversión en 2015, y esperan irrumpir definitivamente en el mercado español en 2016. ¿Está preparada la banca tradicional?

 • Fórmula matemática en un tablero.

  Quants: Las finanzas hechas ciencia

  8 de de gener de 2016

  Ha sido la palabra de moda del sector financiero en los últimos años. Todo el mundo busca uno: bancos, grupos inversores, empresas energéticas, incluso casas de apuestas. Son escasos, pero en ellos reposa la funcionalidad del sistema financiero mundial desde hace más de tres décadas. Y sin embargo las finanzas son a menudo la última rama de estudios que emprendieron. Hablamos del analista cuantitativo: el Quant.