Logo de la Universitat de València Logo Màster en Direcció d'Empreses (MBA) Logo del portal

Club de Mentors de la Facultat d'Economia

José Manuel Pastor, Decano de la Facultad de Economía UV y Marisa Quintanilla, directora académica del Club de mentores

El club de mentors naix sota la premissa de crear una experiència pilot que permet als alumnes del MBA completar la seua formació acadèmica amb orientació laboral a càrrec de directius d'èxit.

2 de de maig de 2017

Marisa Quintanilla, directora acadèmica de l'experiència pilot del Club de Mentors ha aconseguit la col·laboració desinteressada de 21 directius de diferents empreses, tots ells ex alumnes de la Facultat, per a participar en el MBA d'aquest curs.

Aquest programa pilot ha donat el tret d'eixida amb el màster MBA, que reunia les característiques òptimes per a engegar el programa. En paraules de la directora acadèmica: ''És un grup reduït d'estudiants, tenim 30 i pensem que era un bon nombre per a provar la idea. A més, en el MBA estan ja preparant-se per a començar a treballar, el salt professional ho tenen molt més proper. Vam fer una preselecció de mentors, estudiem a qui podíem cridar…I tots van dir que sí.”

El Club de Mentors sorgeix de la inquietud de diferents professors del màster MBA per oferir als alumnes formació i ajuda que fóra un pas més enllà de la rebuda en les aules, proposta que va ser recolzada des del primer moment des del Deganat de la Facultat d'Economia.

Vam fer una preselecció de mentors, estudiem a qui podíem cridar…I tots van dir que sí.”

Fernando Duato, soci de OnetoOne Corporate Finance, signatura especialitzada en l'assessorament en fusions i adquisicions, i president del Club de Mentors ens explica la seua funció: ''Els mentors pretenem actuar com a orientadors en la vida laboral dels alumnes: per tant, ens posem a la seua disposició per a poder satisfer les seues inquietuds: què és el que vol fer, i sobre la base de la nostra experiència li intentem servir de guia''.

Després de la reunió del Club de Mentors del passat mes de Març, en la qual van ser avaluats els primers mesos de l'experiència, s'han constatat resultats molt prometedors: Hi ha qui està en companyies molt grans i els ha convidat i presentat a l'equip directiu, fins i tot els han donat cabuda en reunions de treball. Es tracta que coneguen com és el dia a dia del treball d'un directiu, com es relaciona amb la resta de persones de la companyia, com aborden l'anàlisi prèvia a una presa de decisions...

El Club de Mentors sorgeix de la inquietud de diferents professors del màster MBA per oferir als alumnes formació i ajuda que fóra un pas més enllà de la rebuda en les aules.''

Els alumnes es presenten lliurement al programa presentat la seua carta de motivació, una vegada preseleccionats cada estudiant proposa 5 mentors del seu interès i en última instància, són els mentors els que finalment trien a l'alumne que ajudaran. L'única condició per a poder gaudir d'aquest programa és estar disposat a exercir com a mentor per a futurs alumnes.

Arran del seu èxit, s'està planificant ampliar el programa a dos màsters més el curs que ve, i l'ambició és aconseguir estendre-ho als 16 màsters oferits per la Facultat d'Economia de la Universitat de València.