Logo de la Universitat de València Logo Màster en Direcció d'Empreses (MBA) Logo del portal

Màster en Administració i direcció d'empreses (MBA) , què deus saber abans de cursar-ho?

Alumnes de la UV

De què tracta realment l'Administració i la Direcció d'empreses i perquè especialitzar-se en això pot resultar interessant a un estudiant?

10 de de maig de 2016

Continuar els estudis realitzant un Màster és una opció per la que cada vegada opten més estudiants donat que permet l'ampliació de coneixements, a més de la professionalització i l'especialització en un àmbit més concret i delimitat que es pot triar en funció dels interessos personals. El Màster en Administració i Direcció d'Empreses suscita atracció en qualsevol persona interessada per l'economia, l'enginyeria, les ciències del treball, el turisme, la publicitat i el dret, com és el cas de estudiants graduats en ADE, Negocis Internacionals, Dret, Márquetin i Publicitat, Recursos Humans o Dret.

Què necessites saber abans d'estudiar un MBA?

Està comprovat que l'adequació i qualitat de la formació dels directius influeix positivament, i de forma significativa, en el desenvolupament i resultats de les empreses, i constitueix un element diferenciador de les empreses més competitives

La Direcció d'empreses o de qualsevol altre tipus d'organització requereix d'un ampli conjunt de competències (coneixements, habilitats, actituds) que es poden adquirir a través d'una formació específica adequada. En efecte, la creixent complexitat de l'activitat empresarial i la cada vegada major turbulència de l'entorn soci-econòmic en el qual aquesta es desenvolupa, exigeixen un tipus de Direcció que no deixa lloc a la mera improvisació i intuïció de l'empresari, i es fonamenta en una preparació específica i actualitzada. Ja està comprovat que l'adequació i qualitat de la formació dels directius influeix positivament, i de forma significativa, en el desenvolupament i resultats de les empreses, i constitueix un element diferenciador de les empreses més competitives. Així és com la Direcció d'empreses des d'una perspectiva directiva és una demanda real en el nostre entorn econòmic. Els alumnes interessats a continuar els seus estudis en aquesta àrea deuen tenir en compte alguns aspectes:

1. Hem d'assegurar-nos que aquest Màster està reconegut per una Universitat i que compta amb un pla d'estudis pautat i actualitzat. També hem d'interessar-nos per l'actualitat de les seues assignatures, la qualitat de les seues instal·lacions i dels seus docents i els processos d'acreditació i avaluació als quals ha estat sotmès.

2. Aquest pla d'estudis ha de comptar amb assignatures pràctiques i teòriques i pràctiques en empreses de referència. És el cas de les pràctiques en empreses capdavanteres que es realitzaran al llarg de tot un semestre. Aquests continguts estan orientats a oferir una formació especialitzada permetent també una formació docent que permet l'accés al Doctorat.

3. Conèixer qui imparteix les classes i quines entitats col·laboren en el pla d'estudis. Si el Màster compta amb professors de reconegut prestigi en el camp, aquests estudis poden resultar molt més beneficiosos i ens poden obrir les portes al món laboral, ja siga pels coneixements obtinguts o per la realització de pràctiques.

4. Tenir en compte les instal·lacions del Màster. El lloc de treball i recerca és importantíssim a l'hora de triar estudiar un determinat Màster, ja que comptar amb unes instal·lacions modernes i capdavanteres des del punt de vista tecnològic poden ser un plus per al nostre futur.

5. Assistència tutorial: és vital que els teus dubtes siguin escoltats i que tinguis el suport dels professors durant l'any que realitzes el Màster. Tenir accés a una bona assistència tutorial pot servir-te de gran ajuda i sense dubte farà que els teus estudis siguen molt més senzills.

6. Col·laboració del pla d'estudis amb seminaris, activitats pràctiques, col·laboracions, conferències i congressos relacionats. Què dins de les assignatures es fomenten les activitats de formació complementària, la qual cosa és una genial forma d'especialitzar-te i conèixer els aspectes més pràctics del tema.

7. Possibilitat de continuar amb un Doctorat. Si el pla d'estudis del Màster està encaminat a continuar amb la recerca docent pots seguir formant-te a través d'un Doctorat en Direcció d'Empreses, una via que no has de descartar per poder arribar al més alt de la professió.

La Universitat de València sap que quan parlem d'Administració i Direcció d'Empreses, parlem d'una activitat en auge i d'un terreny professional molt especialitzat que reclama una exigent preparació i una adequada formació per fer front al panorama actual en el qual es mou l'activitat empresarial que es desenvolupa en un entorn soci-econòmic canviant que demanda professionals amb una formació específica, per això el Màster en Administració i Direcció d'Empreses de la Universitat de València compta amb tots i cadascun d'aquests aspectes.

Si vols més informació pot fer clic aquí.