Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Enginyeria Ambiental Logo del portal

Blog

  • La Universitat participa en la creació d'una base de dades de bacteries aïllades en aigües de consum humà

    La Universitat participa en la creació d'una base de dades de bacteries aïllades en aigües de consum humà

    23 de de juny de 2016

    La Col·lecció Espanyola de Cultius Tipus de la Universitat de València, la Societat Aïgues de Barcelona i la Fundació Bosch i Gimpera treballen en el projecte 'Drinking Water Library', destinat a crear la primera base de dades, per a la tecnologia MALDI‐TOF, de microorganismes aïllats en aigües de consum humà. La identificació d'aquest tipus de bacteris aquàtics suposa una millora qualitativa important per a l'avaluació de la qualitat microbiològica de l'aigua.

  • Estalviar oxigen per a consumir menys

    Estalviar oxigen per a consumir menys

    1 de de juny de 2016

    El grup de recerca interdisciplinària de Qualitat d'Aigües, CALAGUA, format pel personal de l'Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi ambient (IIAMA-UPV) i del Departament d'Enginyeria Química (IQ-UV), ha desenvolupat el programa LoDif BioControl, que incorpora, diversos algorismes de control, capaços de reduir el consum energètic de la EDAR, fins a un 40% en el procés de ventilació.

  • Aigua per a tots

    23 de de maig de 2016

    Com podem aconseguir que l’aigua deixe de ser balafiada cada dia? Segons els experts, l’estalvi d’aigua es pot incrementar significativament si es considerara la despesa energètica. A més, es reduiria l’emissió de gasos d’efecte hivernacle no només en el consum, sinó també en el tractament i en la distribució urbana de  l’aigua. La recerca s’ha desenvolupat a Califòrnia, regió pionera en la distribució i la gestió d’aigües.