Logo de la Universitat de València Logo Màster en Enginyeria Química Logo del portal

Expociència celebra la seua 8º edició en la UV

  • 9 de maig de 2016
Image de la noticia

Expociència 2016, la jornada de portes obertes del Parc Científic de la UV, celebra la seua 8ª edició el pròxim 28 de maig amb una jornada plena d'activitats científiques per a tota la família.

Expociència va nàixer l'any 2009 com una jornada de portes obertes del Parc Científic de la UV. La idea darrere de l'esdeveniment era descobrir-li als ciutadans valencians tot el treball que es realitza des de la UV, en general, i des del Parc, específicament, per potenciar la ciència a València.

El que va començar com una innocent proposta lúdica i informativa s'ha convertit, a poc a poc, en un esdeveniment anual de referència en el territori valencià. Expociència celebra, el pròxim 28 de maig, el seu 8ª edició, més gran i més completa que mai.

L'esdeveniment durarà tot el matí, des de les 10.00 fins a les 14.00, i inclourà un total de 60 activitats de diferents camps científics, perfectes per a tots els membres de la família. Les activitats estaran organitzades i dirigides per membres del Parc Científic, que obriran les portes dels seus laboratoris als visitants, amb la intenció de millorar el seu coneixement científic, així com de despertar el seu interès per les ciències i les enginyeries.

El Parc està situat en el Campus de Burjassot de la UV, i està dividit en 14 zones, entre les quals es repartiran les diferents activitats. Algunes de les activitats que es podran realitzar durant la visita a la expo són:

  • Microbiopuzzle / Microbiodibus. L'activitat consisteix en la realització de puzles  i en l'acolorit de dibuixos que la seua temàtica va orientada a l'aprenentatge de nocions bàsiques de taxonomia i conèixer els beneficis i perjudicis dels microorganismes.
  • 3, 2, 1 Ignició! El públic podrà llançar coets que funcionen propulsats amb aire a pressió, gas carbònic o aire i aigua. Models senzills que qualsevol pot construir-se en la seua pròpia casa amb materials fàcils de trobar. Es demostra el funcionament del tercer principi de la dinàmica de Newton, el mateix utilitzat en el llançament dels coets reals.
  • Crea les teues pròpies molècules. Creació de molècules senzilles tipus aigua, etanol....i més complexes com el fullereno, molècula de la cafeïna, nanotubs de carboni a partir del model de pals i boles.
  • Els secrets de l'aigua residual. Quins beneficis es poden obtenir de l'aigua una vegada l'hem utilitzat i la tirem pel desguàs? En aquesta activitat descobrireu que de l'aigua residual es poden obtenir recursos tan importants com a energia per a calfar la nostra casa, fertilitzants per a abonar un camp de futbol o bioplàstics per a fabricar peces de LLEC.

Aquestes són solament algunes de les activitats que se celebraran al llarg de Expociència. Si voleu més informació sobre l'esdeveniment, podeu visitar la seua pàgina de Facebook o cridar al telèfon: 96 354 30 58.

Benvinguts a la festa de la ciència!