Logo de la Universitat de València Logo Màster en Enginyeria Química Logo del portal

El Starmus Festival obri les portes del cel a Tenerife

  • 28 de juny de 2016
Image de la noticia

Ahir donava començament la tercera edició del Starmus Festival a Tenerife, un dels festivals de ciència més prestigiosos del món

Ahir donava començament la tercera edició del Starmus Festival a Tenerife. Pot ser que us estigueu preguntant què és el Starmus Festival, ja que poc s’ha parlat d’ell en el mitjans de comunicación espanyols; però, en realitat, és un dels festivals científics més prestigiosos del món.

Aquest festival reuneix  algunes de les ments més privilegiades de la nostra era, i fusiona ciencia, art i música, tot en un. Des de fa alguns anys, el festival ha aconseguit possar baix el mateix sostre a alguns dels cervells més brillants del món, però, aquest any, ha anat un pas més enllà i conta amb la presencia del mateix Stephen Hawking.

Starmus Festival va nàixer a 2011 de la mà del astrofísic Garik Israelian, qui feia anys que residia a Tenerife (lloc de gran interés científic gràcies al GTC o Gran Telescopio de Canarias). Isarealian  es va proposar organitzar un concert en la illa, com a mecanismo promocional per a les llabors científiques que s’anaven a portar a terme. Per a fer aixó, es va posar en contacte amb Brian May, guitarrista de la llegendària banda de rock Queen, qui és, a més a més, llicenciat en astrofísica pel Imperial College of London.

El concert, finalmente, no es va portar a terme, pero va servir com a punt de partida per al que després es transformaria en el Starmus Festival. May es va involucrar en el projecte i, a poc a poc, va anar cobrant força. En la seua primera edició, el Starmus va rebre, tan sols, 36 assistents, a pesar de comptar amb panels de Neil Armstrong o Buzz Aldrin.

No obstant aixó, l’obstinació i les ganes de renovació per part dels organitzadors va aconseguir donar els seus fruts. Aquest any, el Starmus ha comptat amb 800 participants y 200 mitjans de comunicació. Una de les raons per les que el festival ha crescut tant en tant poc de temps ha sigut que no s’assembla a cal altre esdeveniment d’aquestes característiques.

Es Starmus Festival no sols potencia la ciencia, sinó també l’art. El festival tancarà les seues portes el divendres 1 de juliol, amb un concert de la mà d’artistes com Brian May o Chris Hadfield, qui realitzarà un homenatge a David Bowie.

Per altra banda, la participación del professor Stephen Hawking en la seua 3ª edició ha posat al Starmus Festival en el centre del events científics d’abast global; que, a més a més, estrena premi amb la ‘Medalla Stephen Hawking a la Divulgación Científica’.