Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Fisiologia Logo del portal

La UV investiga sobre les possibles lesions a la bicicleta

Una recerca de diverses universitats a nivell internacional podria desvetlar noves conclusions sobre l'ús de la bicicleta i les seues possibles lesions

6 de d’abril de 2016

El departament de Fisiologia de la Universitat de València està treballant en un estudi per a determinar com la posició en la bicicleta i la seua millora mitjançant serveis d'ajust té una influència en la prevenció de lesions. A causa de la creixent demanda de la bicicleta en les societat actual, és necessari conèixer com prevenir futures lesions i comprendre com el bon ús d'aquest mitjà de transport pot tenir nombrosos beneficis per a la salut, però també comprenent els seus riscos.

En aquest projecte intervenen investigadors de diferents organitzacions acadèmiques internacionals: la Universitat Federal dóna Pampa, Brasil; la Universitat de Reims, França i la Universitat de Carolina del Nord en Chapel Hill, Estats Units.

L'estudi està liderat per Jose Ignacio Priego, investigador del departament de Fisiologia de la Universitat de València, antic alumne d'aquest màster i que actualment es troba cursant el doctorat de Fisiologia. Ara mateix l'estat del projecte és experimental.

En aquesta fase necessiten que un gran nombre de ciclistes participen en l'estudi realitzant un qüestionari online, per a poder obtenir un mostrari d'exemples més ampli i poder realitzar una recerca més exhaustiva. Aquest qüestionari té una durada d'aproximadament 10-20 minutos. Qualsevol persona pot participar ja que tots els nivells de ciclisme són benvinguts, des de amateurs fins a professionals. Els enllaços del qüestionari en els diferents idiomes són els següents:

English: http://goo.gl/forms/YFSP3Ogd0F

Spanish: http://goo.gl/forms/a6ImGx7PTd

Portugues: http://goo.gl/forms/JmO8cMvgr0

French: http://goo.gl/forms/8S1uCHvlFM 

En el propi qüestionari, els participants poden indicar el seu email perquè en un futur, quan siguen publicats els resultats de l'estudi els reben i vegen la seua aportació a la ciència que hi ha darrere de l'esport del ciclisme.

Aquest estudi, a més dels resultats que aporte una vegada siga finalitzat, també posa en relleu el caràcter investigador de la fisiologia i les seues enormes aportacions al món de la ciència i a la societat en el seu conjunt. Investigar sobre la posició que els ciclistes adopten podrà esclarir l'aparició de diverses lesions i ajudarà enormement a la seua prevenció. Conèixer les possibles dolències sorgides per una mala posició en la bicicleta ens ajudarà a no assumir riscos una vegada pugem a aquest mitjà de transport i a més de ser molt útil en el dia a dia també té moltíssimes aplicacions en el món de la ciència.