Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Migracions/ Master's Degree in Migration Studies Logo del portal

Tabla de personas
Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
CASTAÑO VA, LETICIA

CASTAÑO VA, LETICIA

PDI-Ajudant Doctor/A
CASTRO CALVO, JESUS

CASTRO CALVO, JESUS

PDI-Titular d'UniversitatResponsables de Gestio AcademicaCoordinador/a Practiques Ext Centre

(9639) 83395

jesus.castro@uv.es

ESCRIBANO PIZARRO, JAIME

ESCRIBANO PIZARRO, JAIME

PDI-Titular d'UniversitatDirector/a Titulacio Master Oficial

Dpto. de Geografía 2do Piso Facultad de Geografía e Historia Universidad de Valencia Av. Blasco Ibáñez, 28 - CP. 46010 Valencia (España)

(9638) 64894

jaime.escribano@uv.es

Biografia
 

Llicenciat en Geografia (2004) i Dr. Europeu en Geografia (2010) per la Universitat de València (UV). Professor Titular en l'Àrea d'Anàlisi Geogràfica Regional del Dpt. de Geografia de la UV (2023), en plantilla des de febrer de 2012, i membre del Grup de Desenvolupament Rural i Avaluació de Polítiques Públiques UDERVAL (GIUV2015-214), integrat en l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL). Docent en diferents cicles de la UV (en vigència): a) Grau (Geografia i Medi Ambient), b) Màsters Oficials (Economia Social, Gestió del Medi Ambient i del Territori, i Migracions Internacionals); i c) Programa de Doctorat (Doctorat Interuniversitari en Desenvolupament Local i Cooperació Internacional del IIDL de la UV). Tesi Doctoral defesa al novembre de 2010 sobre els servicis a la població en àrees rurals espanyoles (Comunitat Valenciana) i franceses (Baixa Normandia), premiada pel Comité de les Regions Europeu com una de les millors de 2010. A partir d'ella s'ha iniciat una investigació centrada en qüestions de servicis a la població en zones rurals, pobresa i exclusió social, i anàlisi de polítiques de benestar al mig rural prolongada per: 1) un contracte post-doctoral del CNRS francés, i desenvolupat en el Laboratoire RURALITES de la Universitat de Poitiers (França); 2) una estada d'investigació BEST-2014 de sis mesos de duració en el Centre for Remote and Rural Studies de la Universitat de les Highlands and Islands (Escòcia), finançada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana; i 3) la direcció d'un projecte d'investigació I+D+i competitiu atorgat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (GV) en la seua convocatòria de Projectes EMERGENTS-2017. Membre de l'equip investigador del projecte I+D+i del Pla Nacional del Ministeri de Ciència i Innovació: “La despoblació a Espanya: de repte demogràfic a repte territorial (PID2020-114554RB-I00)”, i del projecte de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana: “Processos de desenvolupament local en entorns rurals: noves dinàmiques i reptes territorials (AICO/2021/104)”. coEditor de “AGER: Revista d'Estudis sobre Despoblació i Desenvolupament Rural”, i secretari del Grup de Geografia Rural de l'Associació Espanyola de Geografia (AGE).

FRIAS NAVARRO, M.DOLORES

FRIAS NAVARRO, M.DOLORES

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Biografia
 

Dolores Frías-Navarro es Catedràtica de Mètodes i Dissenys d’Investigació al Departament de Metodologia de les Ciències del Comportament de la Universitat de València, Espanya. Doctora en Psicologia. La producció científica s'ha desenvolupat dins l'àmbit del disseny d’investigació i l'aplicació de les tècniques estadístiques. La cognició estadística, la reeducació estadística, la grandària de l'efecte, la meta-investigació i els usos i abusos de les proves de significació estadística són àrees destacades de la seua unitat d’investigació. Des de l'àrea de la investigació aplicada, té una llarga trajectòria a l'estudi de l'estrès de les minories (LGBT+, immigrants i altres col·lectius) i el prejudici modern. Destaca, també, el treball que realitza sobre la dona a la Ciència, la bretxa de gènere, la cultura de la investigació, la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la docència universitària juntament amb la perspectiva de gènere i l'ansietat acadèmica davant de l'avaluació. Des de l'àmbit de la docència, ha dut a terme diverses projectes d'innovació docent fent ús de noves eines per a l'aprenentatge del disseny de la recerca i l'anàlisi de dades com ara el cinema, les analogies, els embolcalls d'exàmens i la lectura crítica (activa ) d'articles i informes d’investigació. Ha desenvolupat instruments de mesura per mesurar les variables vinculades a aquestes temàtiques.

GASCON CUENCA, ANDRES

GASCON CUENCA, ANDRES

PDI-Prof. Permanent Laboral PplVicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

Departament de Filosofia del Dret i Política Facultat de Dret Universitat de València Av. Tarongers S/N E46022 València

21856

andres.gascon@uv.es

Biografia
 

Andrés Gascón Cuenca, vicedegà d'Investigació i Qualitat de la Facultat de Dret, és doctor en dret (premi extraordinari de doctorat de la Universitat de València any 2018), investigador en l'Institut de Drets Humans, Codirector de la Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Facultat de Dret, i professor en el Departament de Filosofia del Dret i Política, totes elles estructures de la Universitat de València.

Les seues línies principals d'investigació són la filosofia del dret que tracta la teoria del reconeixement, la protecció dels drets humans en el context de les minories socials (sobretot respecte del discurs de l'odi, el racisme i la xenofòbia, i la utilització de perfils ètnics), l'accés a la justícia i l'educació jurídic-clínica.

Compta amb publicacions en les quals ha analitzat la recepció d'estàndards internacionals enfront del discurs de l'odi en l'ordenament jurídic espanyol, el negacionisme, teories de la justícia i el seu desenvolupament en l'entorn jurídic-clínic, crítica jurisprudencial en la garantia dels drets de les minories, entre altres.

És membre electe del consell directiu de l'Aliança Global per l'Educació en la Justícia (GAJE), secretari de la revista Cuadernos Electrónicos de Filosofía del Derecho i membre del consell de redacció de l'Anuario de Filosofía del Derecho.

Compta amb 1 sexenni d'investigació; 1 tram d'avaluació de mèrits docents (quinquenni).

GIL JULIA, BEATRIZ

GIL JULIA, BEATRIZ

PDI-Titular d'Universitat

(9638) 64406

beatriz.gil@uv.es

GRAU VIDAL, ROSER

GRAU VIDAL, ROSER

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

(9638) 64683

roser.grau@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

JORNET MELIA, JESUS MIGUEL

JORNET MELIA, JESUS MIGUEL

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

PUJANTE GONZALEZ, DOMINGO

PUJANTE GONZALEZ, DOMINGO

PDI-Titular d'UniversitatCap de Seccio-ServeiCap d'Iniciatives Resp d'Aula d'Arts Esceniques

Despacho 26. Departamento de Filología Francesa e Italiana.

(9638) 64033

domingo.pujante@uv.es

Biografia
 

Professor titular de Filologia francesa a la Universitat de València amb 4 sexennis d'investigació i 5 quinquennis de docència (tots dos en 2020). Premi extraordinari de llicenciatura i Doctorat per la tesi La obra pánica de Fernando Arrabal y Roland Topor (2003). Va crear en 2013 el grup d'investigació GIUV2013-144 HYBRIDA: hibridacions culturals i identitats migrants que dirigeix des de llavors. S'interessa pels estudis culturals des d'una perspectiva de gènere, postcolonial i interseccional, així com per les temàtiques identitàries lligades a l'exili, les migracions i les sexualitats.

Les seues publicacions sobrepassen els 70 articles i capítols de llibre. Dels articles més recents destaquen "Théâtre, revendication et identité(s) au Québec'" (2013), "Sexualidades e identidades diaspóricas en la creación franco-magrebí" (2018), "Sexualidad y disidencia en la obra de Fernando Arrabal" (2020), "Un secreto a voces: los relatos íntimos de Niki de Saint Phalle"(2020) i "Pour une contre-hégémonie culturelle: stratégies parodiques dans Four roses for Lucienne (1967) de Roland Topor" (2023). Ha coeditat el monogràfic "Creaciones migrantes" de la revista Pasajes (2024) i quatre volums entre els quals destaca Intersecciones: Narrativas de Migración y  Diversidad (Tirant humanidades, 2023). Ha coordinat els volums Ob/scéna: l'obscène au féminin au tournant du XXIe siècle (L'Improviste, 2013) i Magreb queer. Estudios culturales (Tirant humanidades, 2025). Ha dirigit el número 16 de la revista Expressions maghrébines titulat Désirs et sexualités non normatives au Maghreb et dans la diaspora (2017). És Director de la revista científica semestral HYBRIDA des de 2020. Dels capítols de llibre recents destaquen "Les journaux de sida ou les récits de vie non exemplaires" (2017), "Briser le silence: sexualités marginales transméditerranéennes dans le cinéma de Nadia El Fani, Nouri Bouzid et Mehdi Ben Attia" (2018) i "La migración africana en la dramaturgia femenina actual: Lidia Falcón, Antonia Bueno e Irma Correa" (2019).

Ha participat en més de 10 projectes d'investigació finançats entre els quals destaquen "Reading in Europe Today. Reading and Writing in Literary Texts in the Age of Digital Humanities" (2017-2020), "Trans-making. Art, Culture, Economy to Democratize Society" (Horizon 2020-Marie Curie) i "Lirensemble. Reading communities, shaping identities" (2023-2026). És Investigador Principal de les Accions Especials de la Universitat de València "Hibridacions culturals i identitats migrants" (2018) i "Narratives i representacions de la diversitat de gènere i les sexualitats no normatives al Magreb i la diàspora" (2021). Ha organitzat diversos congressos internacionals entre els quals destaquen recentment "GeSex. Col·loqui Internacional en Perspectives de Gènere i Sexualitat" (2018), "MUTATIONS" (2020), "HYBRIDA-JEUNES" (2021) e "Hybrida-Vogue. micropolítiques queer" (2021). Ha participat en més de 50 congressos i ha impartit més de 50 conferències a nivell internacional. Forma part de diferents comités científics i editorials (Universitat de Lió, Revista Mètode, Revista Quaderns de Filologia i Revista Pasajes de la Universitat de València, Revista RIDILCA de la Universitat de Bilda 2, Algèria). És avaluador d'articles per a les revistes Quaderns de Filologia, Arte y Políticas de identidad, Çédille, SOBRE, Cuadernos de investigación Filológica y Thélème, així com de les revistes estrangeres: Imaginaires i Cahiers de Marge (França), MuseMeduse (Canadà), Literaport (Polònia) i RIDILCA (Algèria). Ha participat en comités científics d'experts de congressos internacionals en les Universitats de València, Cadis, Saragossa o Abdelmalek Essaâdi (Marroc). Ha sigut investigador convidat en nombroses universitats d'Europa, Amèrica i Àfrica destacant París-Sorbona, Bordeus, Llemotges, Lliure de Brussel·les, Virgínia i Califòrnia en Berkeley, Mont-real, Susa i en el Laboratori d'Estudis de Gènere i Sexualitat (LEGS) de París. Les seues estades en universitats estrangeres superen els 60 mesos.

Imparteix docència en Grau i Màster. Ha dirigit més de 90 treballs de fi de grau i màster. Ha dirigit la tesi Cine y migración: Análisis contrastivo de los referentes culturales y los tabúes lingüísticos en la subtitulación (2025) i dirigeix 6 tesis doctorals en l'actualitat. Ha sigut membre de 9 tribunals de tesis a Espanya i 2 a França. Ha ocupat diferents càrrecs de gestió entre els quals destaquen Secretari del Departament de Filologia Francesa i Italiana durant 5 anys, Coordinador de la Unitat Docent de Filologia Francesa durant 5 anys, Coordinador d'Intercanvis durant 11 anys o Coordinador de Pràctiques Externes de Màster des de 2013. Membre de nombroses comissions universitàries (d'Igualtat i Polítiques Inclusives, d'Investigació, de Cultura, Assessora de Llengües, etc.), Corresponsal de l'Associació de Francesistes Espanyols (AFUE) a la Universitat de València, Membre de la Mesa Lingüística de Francés de la CRUE Universitats espanyoles. És el Responsable de l'Aula d'Arts Escèniques de la Universitat de València i el Coordinador del Laboratori Art i Estètica en la Societat Contemporània de l'Aliança Forthem (9 universitats europees). Ha rebut la insígnia de Cavaller de l'Ordre de les Palmes Acadèmiques per part del Ministeri d'Educació de la República Francesa en 2017.

 

SAHUQUILLO MATEO, PIEDAD

SAHUQUILLO MATEO, PIEDAD

PDI-Titular d'Universitat

Piedad Mª Sahuquillo Mateo Profesora Titular Dpto. Teoría de la Educación Fac. Filosofía y C. C. de la Educación Avda. Blasco Ibáñez, 30- 4ª planta 46010- Valencia Tel: 963864736 (Ext. 64835) Fax: 963864035

(9638) 64835

piedad.sahuquillo@uv.es

Biografia
 

Professora Titular de la Universitat de València, al Departament Teoria de l'Educació. Premi extraordinari de Doctorat i de Llicenciatura. La seva activitat docent i investigadora se centra, prioritàriament, en els àmbits de Família, infància i adolescència i en Processos i estratègies d'ensenyament-aprenentatge i metodologies (especialment a l'àmbit de la Pedagogia Universitària), amb Tesis dirigides sobre aquestes temàtiques així com projectes de recerca i publicacions en revistes científiques i obres col·lectives. És també docent en diferents Màsters i Postgraus, on imparteix matèries vinculades als àmbits abans assenyalats.