Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Nutrició Personalitzada i Comunitària Logo del portal

Informació general

Denominació del mòdul: Pràctiques Externes
Nombre de crèdits: 15 ECTS
Unitat temporal: Semestral
Caràcter: Optatiu (orientació professional)

Breu descripció dels continguts

Realització de pràctiques professionals en empreses i organismes públics o privats de l'àmbit de la nutrició personalitzada i comunitària.

Competències del mòdul

BÀSIQUES I GENERALS

  • Ser capaços d'obtenir i de seleccionar la informació i les fonts rellevants per a la resolució de problemes, elaboració d'estratègies i assessorament.
  • Planificar, ordenar i canalitzar activitats de manera que s'eviten en tant que siga possible els imprevists, es prevegen i minimitzen els eventuals problemes i s'anticipen solucions.
  • Contemplar en conjunt i tenir en compte els diferents aspectes i les implicacions en els diferents aspectes de les decisions i opcions adoptades, sabent triar o aconsellar les més convenients dins de l'ètica, la legalitat i els valors de la convivència social.
  • Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o una oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o l'aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.
  • Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi.
  • Que els estudiants sàpiguen comunicar les seues conclusions i els coneixements i raons últimes que les sostenen a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigida o autònoma.

TRANSVERSALS

  • Saber treballar en equips multidisciplinaris reproduint contextos reals i aportant i coordinant els propis coneixements en els d'altres branques i intervinents.
  • Participar en debats i discussions, dirigir-los, coordinar-los i ser capaços de resumir-los i extraure'n les conclusions més rellevants i acceptades per a la majoria.
  • Utilitzar les diferents tècniques d'exposició oral, escrita, presentacions, panells, etc., per a comunicar coneixements, propostes i posicions i tenint en compte un llenguatge integrador i igualitari.
  • Projectar sobre problemes concrets els coneixements i saber resumir i extractar els arguments i les conclusions més rellevants per a la seua resolució.

ESPECÍFIQUES

  • Desenvolupar i redactar resultats i/o publicar treballs científics en nutrició.
  • Conèixer i aplicar els coneixements i competències adquirides en l'àmbit professional en nutrició i alimentació.
  • Adquirir el coneixement que permeta actuar respectant els drets fonamentals i els principis d'igualtat.

Sistema d'avaluació

Les pràctiques seran supervisades per un o diversos tutors, algun dels quals serà professor universitari.
La matèria Pràctiques Externes s'avaluarà sobre la base de les competències pròpies, relacionades amb l'àmbit de la nutrició personalitzada i comunitària, utilitzant com a indicadors la memòria presentada.

Avaluació

L'estudiant ha de complir els següents requisits per a superar la matèria:

  • Assistència a les tutories i les activitats proposades.
  • Complir amb solvència el pla de treball proposat pels tutors.
  • Haver presentat la memòria.
  • Els tutors avaluaran l'aprenentatge tenint en compte l'adequació de la memòria a les normes i criteris establerts pel tutor.
  • El tutor de l'empresa valorarà, a través d'un qüestionari, les habilitats adquirides per l'estudiant. La valoració emesa pel tutor de l'empresa estarà basada en l'assistència, el compliment de les tasques realitzades per l'estudiant, el grau en què l'alumne ha assumit responsabilitats, el grau de satisfacció de l'empresa/organisme amb la labor realitzada per l'estudiant i la valoració global de la tasca realitzada per l'estudiant.

Organització de les pràctiques externes en la Universitat de València

La Universitat de València disposa d'un model integrat de gestió de les pràctiques en empreses, gestionat per la seua Fundació Universitat-Empresa, ADEIT, per a satisfer les demandes de l'estudiant i les necessitats de les seues titulacions i de les empreses.