Logo de la Universitat de València Logo Màster en Patrimoni Cultural: Identificació, Anàlisi i Gestió Logo del portal

El professor Daniel Muñoz col·labora en "L'empremta de 150 valencians"

El professor Daniel Muñoz col·labora en

Daniel Muñoz Navarro, professor del «Màster en Patrimoni Cultural. Identificació, Anàlisi i Gestió», ha col·laborat amb Las Provincias en el repàs que el periòdic ha realitzat aquest any, amb motiu del seu 150 aniversari a la vida dels 150 valencians més influents de l'últim segle i mitjà. Concretament, Muñoz ha ressenyat la bibliografia de l'advocat i polític Cirilo Amorós (1830-1887).

24 de de juny de 2016

Aquesta publicació, que ha comptat amb la participació del nostre professor, porta per nom “L'empremta de 150 valencians” i repassa les contribucions que aquest nombre de valencians i valencianes han realitzat a la societat, tant en l'àmbit de la nostra autonomia com a nivell nacional i internacional. El recopilatori inclou personalitats de diferents disciplines culturals, per la qual cosa en l'extens llistat apareixen reflectits escriptors, polítics, pensadors, artistes, esportistes i moltes altres professions.

Daniel Muñoz ha contribuït a aquesta recopilació a través de la biografia de Cirilo Amorós, que va néixer a València en 1830 i va arribar a ocupar el càrrec de Governador Civil, des del qual va engegar una de les iniciatives de major importància per al patrimoni cultural valencià: l'enderrocament de les muralles medievals de la ciutat, iniciat el 20 de febrer de 1865. Amorós va estudiar Dret en la Universitat de València i va acabar per erigir-se com un home amb gran vocació política, intervenint activament en la proclamació com a rei d'Alfonso XII a Sagunt i en el Consell de Notables que redacto la Constitució de 1876. Una faceta que va combinar amb l'exercici de l'advocacia, arribant a ser Degà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València. Així mateix, va militar en el Partit Moderat, del com va arribar a ser conseller provincial entre 1862 i 1863.

Així doncs, entre els noms de tots aquests il·lustres valencians podem trobar a Max Aub, Vicente Blasco Ibáñez, Azorín, Vicent Andrés Estellés, Enric Valor, Luis Casanova, David Albelda, Carmen Calvo, Vicente Ferrer, Luis García Berlanga, Manuel Sanchis Guarner, Nino Bravo, Joan Fuster, Juan Roig, Adela Cortina, Teodor Llorente, Raimon, Santiago Grisolía o Miguel Hernández, entre moltíssims altres.

El professor Muñoz pertany al Departament d’ Història Moderna i Contemporània de la Facultat de Geografia i Història de la Unversitat i imparteix, al costat d'altres professors, l'assignatura d'Història i Cultura Valencianes, orientada a conèixer i valorar el patrimoni històric i l'entorn històric, cultural i social del Regne de València als segles passats.

La matèria, inclosa en el primer curs del nostre Màster, proporciona a l'alumne els recursos i la perspectiva necessaris per comprendre el passat de la societat i cultura valencianes i ser capaç d'analitzar els factors interrelacionats en la seva evolució.