Logo de la Universitat de València Logo Màster en Patrimoni Cultural: Identificació, Anàlisi i Gestió Logo del portal

Els alumnes del màster visiten Llíria i Xelva per conèixer el seu patrimoni cultural

  • 28 de març de 2017
Image de la noticia

Els alumnes de l'itinerari de conservació preventiva del Màster en Patrimoni Cultural: Identificació, anàlisi i gestió de la Universitat de València van realitzar una excursió als municipis de Llíria i Xelva dimarts passat 21 de març. L'objectiu últim de l’activitat fou viure una grata experiència, gaudir i conèixer de primera mà el seu patrimoni.

A Llíria, els alumnes van tenir l'oportunitat de visitar les termes i el mausoleu romà, els banys àrabs, l'edifici de l'hospital, el Museu Silvestre d’Edeta, l'església de la Sang o el Museu arqueològic. Per a l'ocasió, van comptar amb l'assessorament i la informació de l'oficina de turisme municipal.

Després de dinar a Xelva, els alumnes van visitar l'entramat urbà de la localitat: els barris islàmic, jueu, el raval i les ampliacions cristianes. A continuació, van visitar el museu parroquial o l'església, el Palau Vescomtal, que es troba en procés d'excavació, recerca i recuperació per a la seua posada en valor.

Els alumnes del Màster van ser acompanyats pels professors Adrià Besó i Josep Montesinos. A Xelva, a més, van col·laborar l'arqueòleg municipal Juan José Ruiz López, Gustavo Fontbuena i María Antonia Clavel.

Aquest tipus d’activitats pretenen posar en contacte directe als alumnes amb l'entorn i el llegat patrimonial valencià, tenint sempre en compte la seua diversa procedència, nacional i internacional. Per descomptat, les visites no solament tracten de mostrar el patrimoni, també les actuacions i possibilitats que es realitzen sobre ell en aquest moment.