Logo de la Universitat de València Logo Màster en Patrimoni Cultural: Identificació, Anàlisi i Gestió Logo del portal

L’exposició ‘Levitat. La Seda i la Dona de tots els Temps’ ja es pot visitar a Les Arenes

  • 11 de juliol de 2016
Image de la noticia

La professora d'Història de l'Art i artista María Gómez ha realitzat la mostra dedicada a la reflexió al voltant de la seda i la dona que s’inaugura aquest divendres 8 de juliol a les 20:30 hores en l’Hotel Les Arenes. Aquesta exposició pretén iniciar un acte cultural-artístic amb la finalitat de potenciar iniciatives de “creació artística” en relació amb la Ruta de la Seda.

Es tracta d'una sèrie d'escultures en guix endurit i tallat realitzades sense motlles ni models, d'entre 70 i 90 cm d'altura. Aquesta mostra és segons l'artista “punta de llança que seguirà, des d'aquest camí, cap a altres llocs d'expositius”.

La informació sobre l’exposició es pot consultar en la web de la Ruta de la Seda, fent clic ací

María Gómez Rodrigo és llicenciada en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València en 1990 i doctora en Belles Arts per la Universitat de València i actualment treballa com a professora titular del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València. Entre els seus treballs de recerca, restauració i conservació de patrimoni històric-artístic destaquen la troballa en 1991 en la Catedral Metropolitana de València d'un important nombre de pintures greument cremades des de 1936 i que constaven com desaparegudes. Igualment, al seu càrrec consta la recerca i recuperació d'importants pintures cremades de pintors del gòtic, renaixement i barroc valencià, així com del segle XIX, publicat en el llibre ‘Les pintures cremades de la Catedral de València’, Conselleria de Cultura, 2000.