Logo de la Universitat de València Logo del portal

Llista de Vídeos

Pel·lícula sobre la cirurgia de l'implant coclear. Es descriuen els diferents passos per a poder arribar a la introducció dels elèctrodes a l'interior de la còclea. Aquesta cirurgia es realitza tant en adults com en xiquets (a partir de 9 mesos d'edat) que presenten una hipoacusia neurosensorial de tipus sever o greu, és a dir per sobre dels 70 dB. Es realitza tant unilateral com bilateralment. És una cirurgia extremadament complexa ja que cal introduir els elèctrodes en la rampa timpànica de l'oïda interna sense lesionar a l'òrgan de Corti ni travessar les membranes de l'oïda interna. D'altra banda l'elèctrode ha de quedar el més pròxim possible a la part central de l'oïda interna. Els resultats solen ser molt bons en xiquets i en adults quan fa poc temps que han perdut l'audició. Per a obtenir els millors resultats és necessari que les neurones de l'òrgan de Corti hagen rebut estimulació durant almenys 2 anys

En aquesta pel·lícula veurem la cirurgia de l'implant transcutáni actiu. Descrivim tots els passos detalladament de la cirurgia realitzada. La diferència d'aquest equip amb els altres és que l'energia vibratòria s'origina en dispositiu implantat en l'os, a diferència de la resta que es produeix en el processador extern. Aquest equip precisa d'un espessor ossi gran ja que l'implant té 9 mm de profunditat. Encara que s'utilitza preferentment en adults amb vies auditives òssies normals o pròximes a la normalitat, la progressiva reducció de la grandària en la fabricació, fa que també hi haja equips per a xiquets. És una tècnica senzilla que en alguns casos requereix un ingrés hospitalari de 24 hores.

L'Implant Auditiu Osteointegrat Transcutáni Passiu s'utilitza fonamentalment en xiquets amb malformacions importants. Descrivim tots els passos detalladament de la cirurgia realitzada amb aquest equip. Aquesta tecnologia en el nostre servei la usem en xiquets amb malformacions d'oïda externa i/o mitjà que provoquen una hipoacusia de transmissió pura i amb una via òssia normal. Cirurgia molt senzilla de realitzar, sense amb prou faenes complicacions i amb excel·lents resultats audiológicos. La cirurgia és molt senzilla; és menys potent que altres implants, i com la pell dels xiquets és molt fina, les pèrdues que pot haver-hi en ser travessada pel senyal són menors. Els resultats són molt bons.

En aquesta pel·lícula vam mostrar com s'ha de fer un correcte nuat QUIRÚRGIC. Començant pel NUS BÀSIC amb el DIT COR i NUS BÀSIC amb el DIT INDEX efectuats amb la MÀ DRETA. Explicada des del punt de vista de qui efectua el nus, és una pel·lícula molt didàctica, adreçada a alumnes de medicina, infermeria i odontologia.

Si bé la majoria dels pacients amb hipoacusia se segueixen beneficiant amb els audiòfons convencionals, les pròtesis auditives implantables han evolucionat vertiginosament, existint en el present una gran varietat d'elles. Els implants osteointegrats segueixen sent els més usats i en els quals es té major experiència. Les pròtesis de conducció òssia implantables o semi implantables van canviar el maneig de les arterias i malformacions d'oïda externa i mitjà. Malgrat el prometedor que es visualitza el present i futur amb l'ús d'aquests dispositius, sempre s'ha de tenir present que requereixen d'un acte quirúrgic per a la seua implantació i que no estan exemptes de complicacions, per la qual cosa s'ha de triar judiciosament la pròtesi a usar. En aquesta sèrie anomenada Tractament Quirúrgic de les Hipoacusias de Transmissió i Neurosensorials, veurem la col·locació dels diferents implants osteointegrats mitjançant cirurgia. Es tracta de sistemes auditius de conducció òssia, transmetent les vibracions a través de l'os temporal directament a cau d'orella intern . Utilitzen un pedestal fix o una connexió magnètica per a acoblar o atraure el processador de so a l'implant. En aquesta pel·lícula descrivim tots els passos detalladament de la cirurgia realitzada amb aquest equip. Aquesta cirurgia va ser la descrita originalment en els anys 70 i que ha suposat el major avanç en la solució de les hipoacusies de transmissió que no són susceptibles d'altres tractaments. Es realitza tant en adults com en xiquets amb vies òssies tant normals com per sota de la normalitat. Aquesta cirurgia és simple de realitzar, amb prou faenes presenta complicacions i la seua durada és d'uns 10 minuts. Es realitza amb anestèsia local i de forma ambulatoria. En ser percutáni requereix una higiene del pedestal. Els resultats són excel·lents.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies