Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Estudiants de la Universitat de València

Llista de Vídeos

En aquesta pel·lícula vam mostrar com s'ha de fer un correcte nuat QUIRÚRGIC. Començant pel NUS BÀSIC amb el DIT COR i NUS BÀSIC amb el DIT INDEX efectuats amb la MÀ DRETA. Explicada des del punt de vista de qui efectua el nus, és una pel·lícula molt didàctica, adreçada a alumnes de medicina, infermeria i odontologia.

Si bé la majoria dels pacients amb hipoacusia se segueixen beneficiant amb els audiòfons convencionals, les pròtesis auditives implantables han evolucionat vertiginosament, existint en el present una gran varietat d'elles. Els implants osteointegrats segueixen sent els més usats i en els quals es té major experiència. Les pròtesis de conducció òssia implantables o *semi implantables van canviar el maneig de les arterias i malformacions d'oïda externa i mitjà. Malgrat el prometedor que es visualitza el present i futur amb l'ús d'aquests dispositius, sempre s'ha de tenir present que requereixen d'un acte quirúrgic per a la seua implantació i que no estan exemptes de complicacions, per la qual cosa s'ha de triar judiciosament la pròtesi a usar. En aquesta sèrie anomenada Tractament Quirúrgic de les Hipoacusias de Transmissió i Neurosensorials, veurem la col·locació dels diferents implants osteointegrats mitjançant cirurgia. Es tracta de sistemes auditius de conducció òssia, transmetent les vibracions a través de l'os temporal directament a cau d'orella intern . Utilitzen un pedestal fix o una connexió magnètica per a acoblar o atraure el processador de so a l'implant. En aquesta pel·lícula descrivim tots els passos detalladament de la cirurgia realitzada amb aquest equip. Aquesta cirurgia va ser la descrita originalment en els anys 70 i que ha suposat el major avanç en la solució de les hipoacusies de transmissió que no són susceptibles d'altres tractaments. Es realitza tant en adults com en xiquets amb vies òssies tant normals com per sota de la normalitat. Aquesta cirurgia és simple de realitzar, amb prou faenes presenta complicacions i la seua durada és d'uns 10 minuts. Es realitza amb anestèsia local i de forma ambulatoria. En ser percutáni requereix una higiene del pedestal. Els resultats són excel·lents.

La cirurgia conservadora mai hauria de produir una deformitat en la mama de la dona. Si fem resecciones de més del 20% de la glàndula o el tumor està en quadrants interns de la mama, hem de pensar en alternatives conservadores. Una d'elles és aquesta tècnica. Amb ella aconseguirem un resultat oncològic ampli i correcte, (vores lliures de malaltia a nivell microscòpic) i una mama sense deformitats, sobretot després del tractament amb radioteràpia. Aquesta tècnica està inclosa com a cirurgia oncoplástica, amb ella es pot reduir la mama de la pacient eliminant millor el procés neoplásico, amb millors marges i sense deixar cap retracció o defecte o asimetria. Si solament realitzarà una cirurgia conservadora clàssica, en aquesta dona, després de la radioteràpia tindria una retracció del quadrant, un enfonsament i amb molta probabilitat un desviament del complex areola-mugró cap a fora. L'objectiu final, per tant, és abans de res, una bona cirurgia oncològica i en segon lloc evitar les deformitats que produeix una cirurgia conservadora quan la resección és àmplia o es realitza en quadrants que tendeixen a les deformitats.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies