Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

La Història Natural i l'art contemporani dialoguen amb “LUV-A”, de l'artista Jorge Isla.

  • 2 d’octubre de 2018

En el marc de l'exposició “XXI Mostra d'art públic/universitat pública” que durant tot el mes d'octubre està exposant-se al campus de Burjassot, una de les obres que componen aquesta exposició es troba dins del Museu de la Universitat de València d'Història Natural.

L'obra, de l'artista Jorge Isla, es reprodueix a la sala del meteorit.

L'horari de reproducció  és:
    - dimarts a divendres de 13.00 a 14.00 i de 17.00 a 18.00 hores.
    - caps de setmana de 12.00 a 13.00 hores.
LUV-A és una obra formada per un conjunt d'imatges i audiovisuals que mostren la projecció d'una mateixa realitat a través de dues situacions perceptives. La primera situació es dóna a través de la vista humana i de llum blanca perceptible, i la segona a través de la càmera fotogràfica i de llum ultraviolada de baixa longitud d'ona.
Mitjançant aquest tipus de llum i el treball amb els diferents paràmetres de la càmera fotogràfica, l'artista planteja una reinterpretació de diferents trets immaterials de la nostra quotidianitat que són inapreciables per la capacitat cognitiva de l'ésser humà. 
Tal com succeeix en les pràctiques artístiques contemporànies, es convida al públic a la reflexió de qüestions filosòfiques i socials fent ús d'altres disciplines per a donar lloc a imatges que assumeixen una funció metafòrica. Així, Jorge Isla s'apropia d'avanços científics relatius als coneixements sobre la radiació ultraviolada d'ona curta, l'amplitud física de la qual està compresa entre els 280 nm (2,8x10−7 m) i els 100 nm (1x10−7 m), per a posar en qüestió diversos aspectes assumits per l'antropocentrisme. 
LUV-A recorda que la realitat, tal com l'ésser humà la coneix, representa només una ínfima part del món que ens envolta.