Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

La XXV Mostra art públic / universitat pública s’inaugura el 3 d’octubre a Burjassot

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 29 de setembre de 2022
Imatge art públic / universitat pública

Dilluns, 3 d’octubre, s’inaugura la XXV Mostra art públic / universitat pública al campus de Burjassot, una iniciativa que també s’activarà al campus de Blasco Ibáñez el 21 d’octubre. Enguany, la Mostra fa vint-i-cinc anys i continua amb l’esperit transformador de l’entorn universitari, espai de docència i de recerca, en un lloc d’intervenció artística obert a la comunitat universitària i a la societat.

La inauguració serà a les 12:00, a la Facultat de Farmàcia, al campus de Burjassot, on la Mostra estarà activa del 3 al 28 d’octubre. En aquest campus es podran visitar les obres de Laura Salguero, David Cantarero Tomás, Eduardo Lamparero (sue975), María Tena Torres, Cachito Vallés i Miquel Ponce. Pel que fa al campus de Blasco Ibáñez, del 21 d’octubre al 18 de novembre, s’exhibiran les obres de Monica Mura, Cris Bartual, Lucía Blas, Escif + brilloysabor, María Esteve i Javier R. Pérez-Curiel.

La Mostra, comissariada per Alba Braza, ha seleccionat aquestes dotze propostes, específicament projectades per als espais on intervenen, amb la pretensió de posar en contacte la comunitat universitària amb el seu entorn i convertir les obres en detonadores d’altres sabers transversals.

A més, paral·lelament, es desenvoluparà Sabers tentaculars, un projecte de mediació artística destinat a l’estudiantat universitari en què s’exploraran les relacions entre les disciplines presents en l’art actual. De la mà de la comissària de la Mostra, l’estudiantat que s’inscriga realitzarà una visita guiada i formarà un grup per intercanviar impressions i coneixements al voltant de l’art contemporani, en general, i de les obres i artistes de la Mostra, en particular. La inscripció és gratuïta i està oberta.

La Mostra art públic / universitat pública és una convocatòria de la Universitat de València que impulsa la Delegació d'Estudiants, organitza el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) i que compta amb la col·laboració del Vicerectorat d'Estudis i del Vicerectorat de Cultura i Societat, així com també dels serveis i personal dels campus on té lloc.