University of Valencia logo Logo University of  Valencia Logo del portal

Image de la noticia

L’IES Ramon Llull de València ha guanyat la fase local de la Lliga de debat de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives, en imposar-se a l’IES Isabel de Villena de València durant la final celebrada el passat dissabte, 7 de març, a la Sala Matilde Salvador de La Nau. El jurat d’aquesta última jornada de debats, format per Carme Gregori, Maria Jesús Hernández i Carles Crespo, també ha decidit que la millor oradora d’aquesta fase de la competició ha estat Amparo Sánchez, alumna de l’IES Ramon Llull. 

A l’acte de lliurament ha assistit Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis i Política Lingüística i representant de la Universitat de València a la Xarxa Vives d’Universitats, i Vicent Font com a representant de la Federació d’Escola Valenciana.

Amb aquesta victòria, les alumnes Guiomar Inés García, Claudia Maria Pulido, Andrea Mitchell Ruiz, Amparo Sánchez i Valèria Sánchez, amb Enric Senabre com a capità, de l'IES Ramon Llull, es converteixen en l'equip que representarà a la Universitat de València en la Lliga de debat de la Xarxa Vives d’Universitats que tindrà lloc del 22 al 24 d’abril a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Han estat cinc dies d’intensos debats entre equips provinents de setze centres d’ensenyament secundari i batxillerat valencians al voltant del tema: «La tecnologia augmenta la felicitat?». A més dels equips finalistes, cal mencionar la resta d’equips participants pel seu treball i implicació junt al seu professorat i capitans i capitanes: l’IES Enrique Tierno Galván (Montcada), l’IES Sant Vicent Ferrer (Algemesí), l’IES Porçons (Aielo de Malferit), La Nostra Escola Comarcal (Picassent), el Col·legi Mare de Déu de l’Olivar (Alaquàs), l’Escola Les Carolines (Picassent), el Col·legi Claret (Xàtiva), l’Escola La Masia (Museros), el Col·legi Maria Auxiliadora (Algemesí), l’IES Bernat Guinovart (Algemesí), l’IES Rascanya (València), l’IES Almussafes (Almussafes), Florida CF (Catarroja) i l’IES Guadassuar (Guadassuar).

La Lliga de debat de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives és una competició entre equips que es configura com un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra fent servir el valencià com a llengua vehicular. La fase local de la Lliga a la Universitat de València està organitzada pel Sedi amb la col·laboració de la Federació Escola Valenciana.