Universitat de ValènciaFacultat de Psicologia Logo del portal

Assemblea CDPUE de Maig de 2023. Sevilla

  • May 22nd, 2023
Image de la noticia

Els dies 18 i 19 de maig es va celebrar a Sevilla l'Assemblea de la Conferència de Deganes i Degans de Psicologia de les Universitats Espanyoles (CDPUE).

En la primera sessió, de caràcter obert, desenvolupada en el matí del dijous 18, es va tindre l'oportunitat de compartir amb Cecilia Ruiz, secretària de la comissió de ciències socials i jurídiques 1 de l'ANECA, les implicacions del RD 822/2021 per a l'organització dels estudis de psicologia. A continuació, es va desenvolupar una taula redona coordinada per Ignacio Montero, Degà de la Universidad Autónoma de Madrid, amb la finalitat d'analitzar la situació de la psicologia de l'educació. Finalment, Agustín Romero, Degà de la Universidad de Murcia, va sintetitzar les reflexions de la comissió encarregada del treball relatiu a l'adquisició de competències transversals i professionals en els títols de psicologia.

En la resta de sessions, ja tancades als components de la conferència, es van tractar diverses temàtiques que van concloure amb els següents acords: 1) sol·licitar la presència de la conferència en la consulta sobre el disseny i revisió del Màster en Formació de Professorat pel que fa a l'especialitat d'orientació educativa, 2) fixar una posició consensuada de futur respecte a les ponderacions de la fase voluntària en les proves d'accés a la universitat en relació amb el grau en psicologia, 3) establir uns criteris a seguir per al reconeixement d'expedients de titulats estrangers en psicologia per a l'accés a la professió de Psicòleg General Sanitari per a donar resposta a la disposició final quarta de la LOSU, 4) donar suport a la creació de professionals de la psicologia especialistes a atendre els processos que comporten cures pal·liatives, 5) conferir suport a la petició de moratòria d'un any per a l'aplicació del RD 2/2023 de 16 de març referent a la regulació de les pràctiques acadèmiques externes de l'estudiantat.

En l'última sessió es va procedir a les eleccions a la presidència. A conseqüència d'aquestes, es produeix el relleu en la presidència i part de la Junta Directiva de la CDPUE, assumint a partir d'aquesta assemblea la presidència Antonio Ferrer, Degà de la Universitat de València, i incorporant-se a la Junta Directiva com a secretari Alejandro Higuera, Degà de la UNED, i com a vocal suplent Maribel Hombrados, Degana de la Universidad de Málaga. Es va tancar l'assemblea amb l'agraïment al treball desenvolupat durant aquests últims anys en la presidència de la CDPUE per Francisco Medina, Degà de la Universidad de Sevilla, i en la secretaria per Agustín Romero, Degà de la Universidad de Murcia.

Links:

Images: