Universitat de ValènciaFacultat de Psicologia Logo del portal

  • Porta de la Facultat

Xarrada “Àmbits professionals en psicologia: la prevenció del suïcidi”

  • April 6th, 2019

Dijous 11 d'abril a les 12:30 en el Saló d'Actes comptarem amb la participació de professionals de l'Associació La Barandilla, entitat des de la qual es coordina un Telèfon contra el Suïcidi.

En aquesta intervenció es descriurà a grans trets el treball de l'associació i es descobrirà la importància de telèfon com a eina terapèutica en la prevenció del suïcidi, la rellevància de les idees suïcides en possibles pacients per a professionals de la psicologia, els factors i riscos associats a les idees suïcides, així com la creixent labor del voluntariat especialitzat en l'àmbit de la salut mental.

Cal destacar que, segons l'última enquesta publicada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) sobre causes de mortalitat a Espanya, el suïcidi es manté com la primera causa de mort externa. S’ha de tindre en compte que aquestes xifres no arrepleguen a els qui ho han intentat sense arribar a perdre la vida.

L'associació va ser creada l'any 2016 i va centrar la seua comesa inicial en la integració social de persones amb discapacitat. El seu àmbit d'actuació s'ha ampliat ràpidament incloent entre altres finalitats la lluita contra l'estigma en salut mental i el suport a les persones amb idees suïcides i als seus familiars.

Intervindran Ana Lancho i José Manuel Dolader en representació de l'Associació, així com Junibel Lancho, psicòloga que coordina el Telèfon contra el Suïcidi i Directora Clínica de l'Hospital de Dia i Centre de Psicorehablitación Lajman Salut Mental.

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy