Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de nomenament: 2 de de juliol de 1987.

A proposta de: Facultat de Química.

Data d’investidura: 7 de de març de 1988.

Padrí/ina: Dr. Francisco Tomás Vert i Dr. Agustín Escardino Benlloch.

Apunt biogràfic:

José Ignacio Fernández Alonso va nàixer al Ferrol el 1917. Catedràtic de Química.

Va realitzar els seus estudis de Química a la Universitat de Santiago, on es va llicenciar el 1940, i va obtindre el doctorat el 1944.
El 1945 va incorporar-se a la Universitat de València com a catedràtic de Química Física i Electroquímica, i va romandre fins 1971, des d'on es traslladà a la càtedra amb el mateix nom en la Universidad Autónoma de Madrid, on va finalitzar la seua vida acadèmica com a professor emèrit.
La seua tasca docent sempre es combinà amb una intensa activitat científica. El 1951 s’incorporà en qualitat de Research Fellow al CALTECH (Institut de Tecnologia de Califòrnia) on col·laborà amb el professor Linus Pauling. És a partir d'aquesta data que Fernández Alonso introdueix a Espanya, a través de la Universitat de València, la nova ciència de la Química Quàntica.

L’esperit innovador i inquiet del professor Fernández Alonso el va conduir a la introducció de la informàtica en la Universitat de València, mitjançant l’adquisició del primer ordinador de càlcul de la Universitat Espanyola, l’any 1965. Durant la seua tapa universitària en València, participa en diverses ocasions, en estàncies en el Centre de Mecanique Ondulatoire Appliquée del C.N.R.S. en París.
En 1971 es traslladà a la Universidad Autónoma de Madrid, on persegueix la seua tasca docent, ampliant la seua activitat investigadora en el Departament de Física i Química Quàntica que dirigí desde la seua creació fins a la culminació de la seua vida acadèmica.

Documents: