Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Rectorat de la Universitat de València
Richard Dawkins

Data de nomenament: 1 d'octubre de 2008.

A proposta de: Rectorat.

Data d’investidura: 31 de març de 2009.

Padrí/ina: Dr.Vicente Roca i Dr. Andrés Moya.

Apunt biogràfic:

El professor Dawkins ha impartit classes de zoologia en la Universitat de Califòrnia (Berkeley) i en la d’Oxford. Des de 1995 és Fellow de New College i ocupa la càtedra Charles Simonyi per a la comprensió pública de la ciència. És autor de prop d’un centenar d’articles en revistes científiques d’àrees diverses com l’etologia, la neurociència, la sociologia i la filosofia. Dawkins és autor també d’una dotzena de llibres de divulgació científica, la majoria dels quals tracten sobre evolució biològica.The Selfish Gene, ‘El gen egoista’, el seu primer llibre, (1976) s’ha traduït als principals idiomes i és considerat el millor llibre de divulgació científica del segle XX. Abans de ser reconegut com a Doctor Honoris Causa per la Universitat de València, ha rebut doctorats honorífics per les universitats següents: St. Andrews, Australian National University (Canberra), Westminster, Hull, Open University, Sussex, Durham i Brussel·les. Entre els diversos premis i guardons que ha rebut cal remarcar el prestigiós Cosmos Internacional atorgat per la fundació Expo 90 en 1997.

El professor Dawkins s’ha distingit per la seua brillant i apassionada defensa de la ciència i el racionalisme. Imparteix conferències per tot el món i ha participat en nombrosos debats sobre temes relacionats amb la ciència i, en especial, amb la biologia evolutiva. Així mateix ha tingut una remarcable presència en mitjans audiovisuals. Amb motiu del 30 aniversari de la primera edició de The Selfish Gene, un grup de científics i filòsofs ha publicat el llibre d’homenatge: Richard Dawkins: How a Scientist Changed the Way We Think.

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
Vídeos de l'acte d'investidura:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies