Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

José Baselga Torres

Data de nomenament: 2 de de novembre de 2010.

A proposta de: Rectorat.

Data d’investidura: 27 de d’octubre de 2011.

Padrí/ina: Prof. Dra. Anna Lluch i el Dr. Andrés Cervantes.

Apunt biogràfic:

José Baselga Torres (Barcelona, 1959), és catedràtic de Medicina de la Harvard University, cap del Departament d’Oncologia del Massachusetts General Hospital i director de l’Institut d’Investigació en Oncologia de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron.

Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, ha estat professor a la Cornell University a Nova York i a la Universitat Autònoma de Barcelona, metge investigador a l’hospital Memorial Sloan Kettering Cancer Center i cap del servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Ha obtingut el premi Jaume I en investigació mèdica, la medalla d’or de l’Institut Reina Sofía de Nova York, el premi de la fundació Rosenthal Family de l’American Association for Cancer Research (AACR) i el premi de l’Excel·lència Científica en medicina de l’American-Italian Cancer Foundation (AICF) de Nova York, entre d’altres.

És autor de més de 260 treballs científics publicats en revistes internacionals. Des de 2010 és editor en cap de la revista Cancer Discovery de l’AACR. Les seues contribucions han estat fonamentals per al coneixement de la biologia i el tractament del càncer de mama, així com per al desenvolupament de nous fàrmacs contra dianes moleculars.

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
Vídeos de l'acte d'investidura: