UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

Reunió de la Xarxa valenciana de programes universitaris per a majors

  • 3 d’abril de 2019
Image de la noticia

El dimecres 10 d'abril de vesprada les cinc universitats públiques valencianes mantindran la reunió de coordinació dels seus programes universitaris per a majors (PUM). De matí també en La Nau hi haurà una trobada amb entitats que fan formació per a majors en altres àmbits.

Dimecres 10 d'abril en l'edifici històric de La Nau se celebrarà la reunió de la Xarxa valenciana de programes universitaris per a majors (XPUMCV), que coordina els programes de formació de persones majors de 55 anys de les cinc universitats públiques valencianes. La Xarxa es creà el 22 de febrer de 2017, encara que existien abans contactes i col·laboracions.

El mateix dia de matí, el Servei d'Extensió Universitària, que gestiona el programa per a majors de 55 anys de la Universitat de València, La Nau Gran, promou una trobada amb entitats que també practiquen la formació per a persones majors en el nostre entorn social. Porta el títol de "Escoltem el nostre entorn. Formació activa, mútua i crítica", i consistirà en la posada en comú de les diverses experiències, a fi de conéixer-nos millor i sembrar complicitats en favor de la formació al llarg de la vida.

Xarrades, debats, grups de treball i dinàmiques, a les quals han confirmat l'assistència representants de la Direcció General de Política Educativa, les Aules de la Tercera Edat de la Conselleria, la Universitat Popular de València, l'associació de professors jubilats de la UV, membres dels Centres Municipals d'Activitats per a les persones majors, el Fòrum Ciutadà Sènior, l'associació Amics de La Nau Gran, els Iaioflautes, representants de l'alumnat de La Nau Gran, a banda dels representants dels programes universitaris per a majors de la Xarxa pública valenciana.

A l'acte inaugural han confirmat la seua presència la regidora de València Sandra Gómez, la vicerectora de la UPV Rosa Puchades, i el vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño, que donaran pas a la intervenció d'obertura de la directora d'Extensió Universitària Amparo Pérez.